137 millióért veszi meg saját nevét a dél-afrikai válogatott

Vágólapra másolva!
2011.06.24. 21:24
null
Nekik igazából mindegy: eddig is szerették a fiúkat, eztán is szeretni fogják őket (Fotó: Action Images)
A köztudatban már régen összenőtt a Bafana Bafana név a dél-afrikai futballválogatottal, pedig a szövetség évek óta pereskedett érte egy johannesburgi céggel. Most úgy nyertek, hogy vesztettek: ha fizetnek, használhatják a nevet.

Ötmillió randot, azaz mintegy 137 millió forintot kell fizetnie a Dél-Afrikai Labdarúgó-szövetségnek, hogy a jövőben jogtisztán használhassa a Bafana Bafana nevet. A zulu nyelven „fiúk" jelentésű becenevet még 1992-ben adta a csapatnak egy helyi újságíró, és az elnevezés azon nyomban igen népszerű lett, rajta is ragadt a gárdán.

A gond csak az, hogy egy johannesburgi cég tulajdonosa, Stan Smidt még idejekorán levédette a nevet, így joggal indított pert a névhasználat miatt. A majd 20 éves pereskedésnek volt egy békésebb szakasza, igaz, akkor meg úgy nézett ki, hogy a szövetség hosszú távon a most megítélt összeg tízszereséért lízingelheti a nevet.

Így aztán valahol érthető, ha a szövetség elnöke a nem kis summa kifizetéséről szóló verdikt után is vidáman nyilatkozott: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre megválthatjuk a Bafana Bafana nevet, és, hogy a jövőben a játék érdekében használhatjuk ezt a nagyszerű brandet” – mondta Kirtsen Nematandani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik