Dwyane Wade megnyerte a fiait

Vágólapra másolva!
2011.03.14. 09:32
null
Dwyane Wade és nagyobbik fia, Zaire Blessing a februári All-Star gálán (Fotó: Action Images)
A Miami Heat kosárlabdázója megnyerte a feleségével szemben indított gyermekelhelyezési pert. A jövőben a sportoló gyakorolhatja valamennyi szülői jogot, a volt feleség pedig már csak a vagyonmegosztási per sikerében reménykedhet.

Egy chicagói másfél évig tartó pereskedés után Dwyan Wade-nek ítélte két fia, Zaire Wade és Zion Wade felügyeleti jogát. A verdikt kimondja: a jövőben a gyerekek az apjukkal élhetnek Miamiban, és az olimpiai és világbajnok szupersztár gyakorolhatja a szülői jogokat. A gyerekek pénteken érkeztek meg Wade floridai otthonába, így a játékos a Memphis Grizzlies elleni pazar játék (28 pont, 9 lepattanó, öt assziszt és öt blokk) után már a fiaihoz térhetett haza. „Óriási teher került le a vállamról – mondta Wade a meccs után. Ez a legjobb hír, amit egy apa kaphat. Bebizonyosodott, hogy, ha valakiért, egy szerettedért harcolnod kell, akkor érdemes a legvégsőkig kitartva harcolnod, mert meg lesz érte a jutalmad."

Wade 2007-ben vált el feleségétől, Siovaughn Funchestől, és akkor az asszony kapta meg a gyerekek fölötti felügyelet jogát. Ő azonban rendszeresen visszaélt ezzel, és, amint azt a bíróság is kimondta, mindent megtett azért, hogy a gyerekeket véglegesen elidegenítse az apjuktól. Ebben nem járt sikerrel, mint, ahogy azt sem sikerült bebizonyítania, hogy Wade a munkájából adódóan nem tud kellő időt a gyerekekkel tölteni.

A bíróság döntésében, az anya viselkedése mellett, szerepet játszhatott az is, hogy sok sportolóval ellentétben Wade valóban példás életvitelt folytat. Nincsenek botrányai, még soha nem keveredett zűrbe, közismert a mély vallásossága, és nagyvonalú támogatója több karitatív szervezetnek is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik