Eden Hazard-nak eddig nem jött be a madridi kaland (Fotó: AFP)

 

Lionel Messi sérülés miatt ebben az idényben eddig csupán 120 percet játszott – eddig egy gólpassz jött össze neki –, Cristiano Ronaldo tavaly nyáron a Juventushoz szerződött, így a La Liga ki van éhezve az új sztárteljesítményre.

Erre egész jó eséllyel pályázott a nagy hármas nyári csúcsigazolása, Joao Félix 126 millió euróért érkezett a Benficától az Atlético Madridhoz, Antoine Griezmann épp a „matracosokat” hagyta el 120 millióért az FC Barcelona kedvéért, míg a Real Madrid hosszú évek kitartó próbálkozása után végre célba ért Eden Hazard ügyében, ő 100 millió eurót hozott a Chelsea-nek.

A 346 millióért vásárolt nagy hármas viszont egyelőre adós a teljesítménnyel, bár Griezmann-nak legalább a Betis és a Villarreal elleni győztes mérkőzésen voltak érdemei (előbbinél két góllal vette ki a részét az 5–2-ből, utóbbin ő szerezte meg a vezetést a 2–1-re megnyert összecsapáson).

Hazard esetében egy combsérülés volt kezdetben a hátráltató tényező, ennek ellenére négy tétmeccsen nulla kanadai pont áll a neve mellett.

Joao Félixet sokan féltették a nagy ugrástól, és egyelőre nem is sikerült berobbannia az Atléticónál, nyolc találkozón két gól a mérlege.

Érdekesség, hogy a három nagy igazolással edzőjük sem maradéktalanul elégedett, mind a hárman idő előtt hagyták el a hétvégén a játékteret, Griezmann 75, Félix 70, Hazard 77 percet kapott – egyiküknek sem volt kanadai pontja a hétvégén.

EDDIG NEM REMEKELNEK AZ ÚJAK
1. Antoine Griezmann (Atlético Madrid–Barcelona, 120 millió euró): 8 tétmeccs (705 perc), 3 gól, 2 gólpassz
2. Joao Félix (Benfica–Atlético Madrid, 126 millió euró): 8 tétmeccs (609 perc), 2 gól, 1 gólpassz
3. Eden Hazard (Chelsea–Real Madrid, 100 millió euró): 4 tétmeccs (267 perc), 0 gól, 0 gólpassz