Barcelona: ha Villa távozik, akkor Van Persie érkezhet

Vágólapra másolva!
2012.07.06. 18:51
A spanyol Barcelona labdarúgócsapatával kapcsolatos hírekben naprakész sport.es arról számolt be, amennyiben David Villa távozik, akkor az angol Arsenaltól elvágyódó holland Robin van Persie érkezhet a helyére.

Azzal a barcelonai kiadású lapnál is tisztában vannak, hogy van Persie-nek nem áll szándékában meghosszabbítani a 2013-ban lejáró szerződését, és az angol bajnoki címvédőnél, a Manchester Citynél, valamint a nagyra törő francia PSG-nél erőteljesen rányomultak. Márpedig a páratlan anyagi lehetőségekkel bíró két klubbal a világon más rivális aligha versenyezhet.

A futballista környezetéből azonban már kiszivárogtak olyan hírek, hogy a két spanyol nagy csapat rendkívüli motivációval bírna számára. A Barcelonánál onnantól kezdve válna aktuálissá a leigazolása, ha David Villa esetében ismét megmozdulna a korábban aktív, most viszont passzív francia (PSG) és olasz (Juventus) vonal. A spanyol támadó decemberben szenvedett súlyos sérülést, csak a szezon végére épült fel, de az Eb-ről így is lemaradt.

Villa távozásával a Barcelonának minőségi csatárra lenne szükséges – vitathatatlan, hogy van Persie a az ő szintjükön is annak számít –, viszont a kiadásaival óvatosan bánó katalánok becslések szerint 25 millió euróhoz jutnának. Ezzel persze aligha tudnak rálicitálni a Man. Cityre – a transfermarkt.de szerint 47.5 millió eurót ér a holland –, de bizonyíthatnák szándékaik komolyságát.

Az Arsenaltól szintén elvágyódó Cesc Fabregast tavaly 34 millió euróért vásárolták ki a katalánok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik