Vinícius duplázott, Valverde három gólpasszt adott – gálázott Pamplonában a Real Madrid

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.16. 18:16
Federico Valverde (jobbra) volt a Real egyik legjobbja, három gólpasszt osztott ki (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid közönségszórakoztató meccsen nyert 4–2-re az Osasuna vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójában.

Egy gyors gólváltással indult az El Sadarban megrendezett összecsapás: a 4. percben Vinícius Júnior vette el a labdát Catenától, s gyalogolt el vele a kapuig, majd Ante Budimir volt közelről eredményes. A 17. percben Fede Valverde tette be szép mozdulattal a labdát az ötösre, ahonnan Dani Carvajal terelte a labdát nyújtott lábbal a kapuba. 

A folytatásban is a Real volt fölényben, de újabb gólt „csak” a 60. percben szerzett a királyi gárda: Lunyin előrevágott labdáját Valverde csúsztatta tovább Brahim Díaz elé, aki előtt lefutotta az Osasuna védőit, majd a kilépő kapus mellett a bal alsó sarokba helyezett. Három perccel később ismét az uruguayi középpályás készített elő, ezúttal hassal tette tovább Rüdiger labdáját Viníciusnak, aki éles szögből gurított a kapuba – a brazil duplázott, míg Valverde gólpasszokból hozott össze egy triplát.

A ráadásban is maradt még muníció a csapatokban: Iker Munoz lövése Lunyin lábai között utat talált a kapuba, majd a csereként beálló Arda Güler a félpályáról emelt a keresztlécre – nem sok hiányzott az ötödik madridi gólhoz. A vége így is sima vendégsiker lett – Carlo Ancelotti csapata magabiztosan menetel a bajnoki cím felé.

SPANYOL LA LIGA
29. FORDULÓ
Osasuna–Real Madrid 2–4 (Budimir 7., I. Munoz 90+1., ill. Vinícius Jr. 4., 64., Carvajal 18., Brahim Díaz 61.)
KÉSŐBB
18.30: Getafe–Girona (Tv: Spíler2)
21.00: Athletic Bilbao–Alavés (Tv: Spíler)
KORÁBBAN
Mallorca–Granada 1–0 (Raillo 85.)

VASÁRNAPI PROGRAM
14.00: Sevilla–Celta Vigo (Tv: Spíler2)
16.15: Las Palmas–Almería
16.15: Villarreal–Valencia (Tv: Spíler2)
18.30: Rayo Vallecano–Real Betis (Tv: Spíler2)
21.00: Atlético Madrid–Barcelona (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Real Sociedad–Cádiz 2–0 (Merino 28., Zaharjan 68.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik