Csaknem öt év börtön is várhat Carlo Ancelottira

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 12:32
Carlo Ancelotti (Fotó: Getty Images)
A spanyol államügyészség négy év kilenc hónap börtönbüntetést kért Carlo Ancelottira, mert a Real Madrid vezetőedzője a vád szerint tíz évvel ezelőtt nem fizette be az imázsjogok után járó bevételei utáni csaknem egymillió eurós adóösszeget.

A 64 éves Ancelotti először 2013 és 2015 között irányította a Real Madridot, s a vád szerint a 2014–2015-ös idény során Spanyolországon kívüli székhelyű, de valós tevékenységet nem végző cégek sorát használta fel arra, hogy bevételeinek nagy részét eltitkolja a hatóságok elől. A spanyol ügyészség adócsalással vádolja a Reallal – és a Milannal is – kétszer Bajnokok Ligáját nyerő Ancelottit, amit akár négy év kilenc hónap börtönbüntetéssel is lehet büntetni. 
Nem Ancelotti lenne a Real Madrid első edzője, akit elítélnének hasonló bűncselekmény miatt: korábban José Mourinho kapott egy év felfüggesztett börtönt, amikor 2019-ben bűnösnek vallotta magát adócsalás miatt. Szintén büntették adócsalás miatt Cristiano Ronaldót és Lionel Messit – előbbi két év felfüggesztett börtönt kapott, utóbbi jelentős pénzbírság megfizetésével kerülte el a börtönt. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik