Spanyol Szuperkupa: Kroos ironikusan üzent az őt kifütyülő rijádi szurkolóknak

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 09:46
null
Toni Kroos üzent az őt kifütyülő rijádi szurkolóknak (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, őrült mérkőzésen a Real Madrid hosszabbítás után 5–3-ra győzte le az Atlético Madridot a spanyol Szuperkupa rijádi elődöntőjében. A találkozón a „királyiak” német középpályását, Toni Kroost a szaúdi szurkolók minden alkalommal kifütyülték, amikor hozzá került a labda, mert a játékos korábban élesen kritizálta a ligát. A drukkerek reakciójára pedig Kroos is reflektált közösségi oldalán.

„Ez jó móka volt! Hihetetlen közönség” – írta gunyorosan X-oldalán Toni Kroos, utalva arra, hogy a rijádi közönség folyamatosan kifütyülte a Real Madrid játékosát.



A német középpályást azért nem kedvelik a szaúdi szurkolók, mert Kroos korábban éles kritikákkal illette a szaúdi ligát, s arról beszélt, az emberi jogok hiánya megakadályozza őt abban, hogy valaha a szaúdi bajnokságban játsszon.

„Szaúd-Arábiába igazolni futball elleni döntés” – mondta többek között Kroos, akit néhány hónappal ezelőtt különösen feldühített, hogy a nagy tehetségnek kikiáltott Gabri Veiga az érte érdeklődő európai topklubok helyett az Al-Ahlihoz szerződött.

A Szuperkupa-elődöntő után a Kroosszal történtekről beszélt Carlo Ancelotti is.

„Tényleg nem értem őket és beszéltünk is róla. Egy kisebb probléma miatt az elmúlt napokban nem edzett jól, de Kroos és Modric kihagyása nagyon bonyolult dolog” – idézi a Marca a Real Madrid olasz vezetőedzőjét.

„Négy napunk van a felépülésre. Nagyon intenzív volt az utazás és a meccs. Mindkét csapat kiválóan játszott, látványos meccs volt a futball számára. A győzelem a végén nem újdonság, ez a Real Madriddal jár, ez a csapat soha nem adja fel!” – értékelt Ancelotti, akinek mostani volt 263. mérkőzése a Real Madrid vezetőedzőjeként, ezzel beérte az örökranglistán Zinédine Zidane-t. Őket már csak Miguel Munoz előzi meg, de ő jócskán, 605 meccsel.

A Kroosszal történtek mellett volt másik nem mindennapi esemény is a madridiak csatáján, a Real védője, Antonio Rüdiger megcsavarta Álvaro Morata mellbimbóját, amely miatt sokak szerint ki kellett volna állítani a német hátvédet.

 

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

SPANYOL SZUPERKUPA
ELŐDÖNTŐ
REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID 5–3 (2–2, 3–3, 3–3) – hosszabbítás után
Rijád,Al-Awwal Park,25 000néző.Vezette:Rojas (spanyol)
REAL:Kepa – Carvajal, Nacho, Rüdiger, F. Mendy (Camavinga, 82.) – Valverde (Arda Güler, 112.), Tchouaméni (Brahim Díaz, 82.), Modric (Kroos, 67.) – Bellingham – Rodrygo (Ceballos, 106.), Vinícius Jr. (Joselu, 106.).Vezetőedző:Carlo Ancelotti
ATLÉTICO:Oblak – Szavics, J. Giménez, Hermoso – M. Llorente (Azpilicueta, 106.), R. De Paul (Witsel, 90.), Koke (Javi Galán, 104.), Saúl (Molina, 67.), Samu Lino (R. Riquelme, 67.) – Álvaro Morata (Á. Correa, 91.), Griezmann.Vezetőedző:Diego Simeone
Gólszerző:Rüdiger (20.), F. Mendy (29.), Carvajal (85.), Szavics (116. – öngól), Brahim Díaz (120+2.), ill.Hermoso (7.), Griezmann (37.), Rüdiger (78. – öngól)

A másik elődöntőben
Január 11., csütörtök
20.00:
FC Barcelona–Osasuna –élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik