Spanyol Szuperkupa: „Ezt a tornát azért hozták létre, hogy a Real és a Barca játszhasson egymással” – kiakadt az Osasuna kapusa

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 12:01
null
Az Osasuna kapusa kiakadt a bíráskodásra (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Barcelona 2–0-ra legyőzte az Osasunát csütörtökön a spanyol Szuperkupa második elődöntőjében, így a Real Madriddal mérkőzik meg a trófeáért vasárnap. A meccset követően többen is kiakadtak a bíráskodásra az Osasuna részéről.  

„Láttuk, amit láttunk. Az első gól egyértelműen szabálytalan volt, de ez hagyján, mert az első félidőben az összes kétes helyzet úgy végződött, hogy a Barcelona jöjjön ki belőle jobban. Azt hiszem, ez nyilvánvaló” – kezdte az értékelést az Osasuna csapatkapitány, David García.

A pamplonaiak vezetőedzője, Jagoba Arrasate ennél rövidebben, ám lényegre törően nyilatkozott a bíráskodásról: „A játékvezető nem ugyanúgy járt el a két csapat vétségeinek esetében.”

A leginkább azonban az Osasuna kapusa, Sergio Herrera akadt ki: „A Szuperkupa jelenlegi formáját azért hozták létre, hogy a Real Madrid és a Barcelona egymással játszhasson a trófeáért, mi csak díszek vagyunk. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, de nem leszünk ott a döntőben...”

Később a csapat vezérigazgatója, Fran Canal is megszólalt az ügyben, s ahogy az edző és a játékosok, ő is az első gólt megelőző, nem befújt szabálytalanságot vitatta – derült ki a Football Espana összegzéséből.

A Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández inkább a csapat játékáról és a meggyőző teljesítményekről beszélt a meccset követő sajtótájékoztatón, ám azt is megjegyezte, hogy mivel Raphinhára nem számíthat, lehetséges, hogy játékrendszert vált!

„Időnként kifejezetten jól futballoztunk, domináltunk, sokat volt nálunk a labda, de nem volt könnyű meccs. Gratulálok az Osasunának, remekül játszottak, ám be tudtuk fejezni a meccset, boldogok vagyunk. Ami Pedrit illeti, jól játszott, ami nagyszerű hír vasárnapra. A döntőben könnyen lehet, hogy négy középpályással játszunk, nem zárok ki semmit…” – mondta.

SPANYOL SZUPERKUPA
ELŐDÖNTŐ
FC BARCELONA–OSASUNA 2–0 (0–0)
Rijád, Al-Awwal Park. Vezette:Ruiz (spanyol)
BARCELONA:I. Pena – Koundé, Araújo, Christensen, A. Baldé – Sergi Roberto (Pedri, 61.), F. de Jong, Gündogan – Raphinha (Lamine Yamal, 42.), Lewandowski, F. Torres (Joao Félix, 61.). Vezetőedző: Xavi
OSASUNA: S. Herrera – Catena, D. García, Juan Cruz (Kike Barja, 85.) – Areso, Munoz (Moncayola, 70.), Oroz, R. Pena (Mojica, 78.) – Arnáiz (Raúl García, 70.), Moi Gómez (Rubén García, 85.) – Budimir. Vezetőedző: Jagoba Arrasate
Gólszerző: Lewandowski (59.), Lamine Yamal (90+3.)

DÖNTŐ
Január 14., vasárnap
20.00:Real Madrid–Barcelona

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik