La Liga: Ter Stegen az előző idény legjobb játékosa, Lewandowskit is díjazták

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 18:59
null
Ter Stegené az idény legjobb játékosának járó trófea (Fotó: Twitter/FC Barcelona)
Csütörtökön tartották meg a Marca spanyol sportlap díjátadó ünnepségét a 2022–2023-as La Liga-idényre vonatkozóan, s ezen taroltak a Barcelona sztárjai, ugyanis Robert Lewandowski, Marc-André ter Stegen és Pedri is díjat vehetett át.

A német válogatott kapus bezsebelte az előző idény legjobb kapottgól-átlagával büszkélkedő kapus elismerését, a Ricardo Zamora-díjat, de ez nem volt minden. A 31 éves Barca-játékosnak ítélték még oda az idény legjobb játékosának járó, AlfredoDi Stéfano-trófeátis. A díj 16 éves története során Ter Stegen az első kapus, aki megkapta az elismerést.

„Ez a díj a csapat egészének köszönhető – jelentette ki a jelenleg hátfájdalmakkal bajlódó Ter Stegen, aki arról is ejtett pár szót, tud-e játszani a Rayo Vallecano elleni szombati mérkőzésen. – Meg kell nézni, hogy javul-e a hátam. Beszélek majd az orvosokkal, és meglátjuk, pályára tudok-e lépni.”

Az idény legjobb gólszerzőjének járó elismerést, a Pichichi-díjat szintén Barcelona-játékos, Robert Lewandowski gyűjthette be. A lengyel sztár a 2022–2023-as idényben 21 találattal vezette a spanyol góllövőlistát, megelőzve a 17-szer betaláló Karim Benzemát.

Ezzel azonban még nem volt vége a Barcelona uralmának: a szurkolói szavazást a katalán csapat fiatal csillaga, Pedri nyerte meg. A 20 éves középpályás a köszönőbeszédében megemlítette, mihamarabbi felépülést kíván klubtársának, Gavinak, akinek pár napjaszakadt el az elülső keresztszalagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik