La Liga: Hollandiában folytatja a Barcelona amerikai védője

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 09:07
null
Sergino Dest visszatér szülőhazájába (Fotó: Getty Images)
Visszatér Hollandiába az FC Barcelona amerikai válogatott védője, Sergino Dest, aki a katalán klub közlése szerint a következő idényt kölcsönben a PSV Eindhovennél tölti, a klubnak pedig opciója lesz a játékos végleges megvásárlására.

 

A hollandiai Almere-ben született, de amerikai állampolgársággal rendelkező Sergino Dest az Almere City után 2012-ben igazolt Amszterdamba, az Ajaxhoz, melynél az utánpótláscsapatokat végigjárva 2019-ben mutatkozott be a felnőttek között, majd 2020-ban igazolt az FC Barcelonához, melynél két idény alatt 72 meccsen három gólig és négy gólpasszig jutott, az előző idényt viszont kölcsönben az olasz AC Milannál töltötte.

Dest a 2023–2024-es kiírásban sem Xavi csapatát erősíti, miután a „gránátvörös-kékek” kölcsönadták őt a PSV Eindhovennek, melynek a Barcelona közlése szerint opciója van a játékos végleges megvásárlására, ám ha a hollandok később továbbértékesítik, bizonyos százalék a katalánokat illeti.

 

Végre megvan Zijes új csapata
Mauro Icardi és Wilfried Zaha után újabb topligás játékossal erősítette meg keretét a török élvonalbeli Galatasaray SK, amely kölcsönvette az angol Chelsea-től régóta elvágyódó marokkói támadót, Hakim Zijest. A 30 éves szélső korábban közel állt a szaúdi Al-Naszrhöz, de a hírek szerint nem ment át az orvosi vizsgálatokon (ő ezt cáfolta), Mauricio Pochettinóék viszont nem tartottak rá igényt, ezért a következő idényre kölcsönadták az isztambuliaknak kötelező vásárlási opcióval.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik