La Liga 2: a Málaga játékosánál csak CR és Messi szerzett több gólt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 07:55
null
Rubén Castro a Málaga színeiben lett a legeredményesebb spanyol labdarúgó, de Betis-játékosként csaknem 150 gólig jutott (Fotó: Getty Images)
Rubén Castro két és Lago Junior egy góljával a Málaga hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Real Zaragozát a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga 2 vagy Segunda División de Espana) 28. fordulójában. A hazaiak veterán támadója két góljával történelmet írt, hiszen Quinit megelőzve ő lett a legeredményesebb spanyol a spanyol első- és másodosztályban – csupán Cristiano Ronaldo és Lionel Messi szerzett nála több gólt.

 

Rubén Castro két góljával rekordot döntött, ugyanis a pályafutása során 284 találatig jutó Quinit (Enrique Castro González) megelőzve a spanyol első- és másodosztály legeredményesebb spanyol játékosa lett 285 góllal – az örökranglistán olyan kiválóságok állnak mögötte, mint Zarra, Raúl vagy Alfrédo Di Stéfano, Puskás Ferenc pedig a Real Madrid színeiben 180 mérkőzésen 156 találatig jutott.

A Málágánál 2023 nyaráig szóló szerződéssel rendelkező, júniusban 42. életévét betöltő Castrónál csak két játékos volt eredményesebb a spanyol bajnokságban: az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo 311, illetve a hétszeres aranylabdás Lionel Messi474 gólt szerzett.

Castro a Real Betis, a Las Palmas, a Cartagena, a Rayo Vallecano, a Huesca, a Deportivo La Coruna, az Albacete, a Tarragona és a Málaga színeiben hozta össze spanyol rekordját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik