Laureus-díj: rangos elismerést kapott a Real Madrid alapítványa

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 10:48
null
A Laureus-díjat egy virtuális gálán vehette át a Real Madrid vezetősége (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid alapítványa nyerte el a 2022-es Laureus-díjat a Sport a jó társadalomért kategóriában. A spanyol fővárosiak 1997 óta működő alapítványa először kapta meg ezt az elismerést. 


Mint arról korábban már beszámoltunk, a legfőbb kategóriákban a Formula–1-es Max Verstappen és az olimpiai bajnok atléta Elaine Thompson-Herah nyerte el a 2022-es Laueres-díjat, amelynél a kategóriák jelöltjeit 1300 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről pedig a sportakadémia 71 tagja döntött.

A Sport a jó társadalomért kategóriában a Real Madrid alapítványát díjazták. Az elismerést elsősorban a szociális sportiskolák több mint 80 országban kiépített hálózatáért kapta meg az alapítvány. Az első ilyen iskola Európában Felcsúton volt, ahol a Real Madrid Alapítvány partnereként a Puskás Akadémia működteti a RealTanoda szociális sportiskolát hátrányos helyzetű – részben roma – gyerekek társadalmi integrálásáérta futballés a kosárlabda révén. Utóbbi már kétszer is otthont adott az ilyen intézmények Európa-bajnokságának.

Az elismerést Rafael Nadal adta át a klubnak a virtuálisan megtartott ceremónián. A madridiak elnöke, Florentino Pérez természetesen beszédet is mondott:

„Hatalmas megtiszteltetés ez a klubunk és madridisták millió számára. Ez a díj nagy lökést jelenthet mindazoknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak a mindennapokban azzal a céllal, hogy javítsák társadalmunk bizonyos rétegeinek életminőségét. Alapítványunk azokat az értékeket képviseli, amelyek a világ legkedveltebb és legcsodáltabb klubjává tették a Real Madridot.”

Íme, a díjátadásról készült kisfilm, ami Puskás Ferenc góljával kezdődik

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik