Barca: „Nem akarok senkit megijeszteni, de baj lehet…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 15:13
null
A spanyol kormány sportért felelős államtitkára szerint a Barca olyan lehet, mint a Celtic (Fotó: Action Images)
Miguel Cardenal, a spanyol kormány sportért felelős államtitkára őszintén beszélt az FC Barcelonáról és elmondta az aggályait.

 

Hosszú évek óta téma Spanyolországban Katalónia függetlenedésének kérdése. A gránátvörös-kékek drukkereinek nagy része úgy érzi, eljött az ideje, hogy különváljanak a spanyoloktól – és ennek hangot is adnak a meccseken –, a kormány sportért felelős államtitkára szerint azonban ezzel hatalmas bajba kerülne a Barcelona.

„Ha Katalónia függetlenné válik, minden megváltozik a spanyol futballban. Az egésszel a Barcelona járna a legrosszabbul, hiszen ha bekövetkezik ez a lépés, nem játszhatna a csapat a spanyol bajnokságban” – mondta az As-nek Miguel Cardenal.

„A klub egy pillanat alatt olyan lenne, mint Skóciában a Celtic, Hollandiában az Ajax vagy a Standard Liege Belgiumban, és azt vennék észre, hogy a Bajnokok Ligájában az erős ellenfelek hiánya miatt rendre kiesnek a csoportkörben. Nem akarok senkit megijeszteni, de ez az igazság, ebből nagy baj lehet…” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik