Barcelona: az elnök szerint egyeseknek csípik a szemüket

Vágólapra másolva!
2014.04.03. 19:04
Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke a klub péntek délutáni sajtótájékoztatóján beszélt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által rájuk kirótt büntetésről. Mint ismert, a katalán csapatot kizárták két átigazolási időszakból.

„Valaki egy ideje ártani akar a Barcelonának. A Barca a világ legnagyobb klubja, ez egyeseknek valószínűleg nem tetszik. Emlékszünk azokra a vádakra, amelyek doppingról, adócsalásról és egyebekről szóltak. Nincsenek bizonyítékaink, de ha lesznek, nyilvánosságra hozzuk azokat – mondta a Barcelona elnöke, aki elmondta: nem borítja fel az elképzeléseiket a FIFA büntetése. – A nyári terveink nem változnak. Mindig betartottuk a katalán és a spanyol szövetség szabályait, és elfogadjuk a FIFA vezérelvét a fiatal játékosok védelmével kapcsolatban. Nem beszéltem Blatterrel (a FIFA elnöke), a FIFA főtitkárával viszont igen, és szerinte is túlzó ítélet született. A Barca ugyanazt csinálja, mint a többi egyesület a spanyol élvonalban és sok külföldi klub is. Most már azt mondjuk, elég volt! Sok minden sújtott minket mostanában, most pedig megtámadtak valamit, ami már harmincöt éve modellként szolgál, és amit a FIFA is többször magasztalt. Sok növendékünknek, például Xavinak, Messinek vagy Iniestának díjak sorát adta a szövetség.”a FIFA elnöke), a FIFA főtitkárával viszont igen, és szerinte is túlzó ítélet született. A Barca ugyanazt csinálja, mint a többi egyesület a spanyol élvonalban és sok külföldi klub is. Most már azt mondjuk, elég volt! Sok minden sújtott minket mostanában, most pedig megtámadtak valamit, ami már harmincöt éve modellként szolgál, és amit a FIFA is többször magasztalt. Sok növendékünknek, például Xavinak, Messinek vagy Iniestának díjak sorát adta a szövetség.”

„Utánpótlásrendszerünkbe tizennyolc országból kétszázharminc fiút vettünk fel. Negyvenen közülük külföldiek, és ebből a negyvenből tizennyolcan a La Masián élnek, ahol összesen nyolcvan fiatalt nevelünk. Oktatásban, egészségügyi ellátásban részesülnek, mindent megkapnak. A hazájukban talán nem bánnának velük ilyen jól – folytatta Bartomeu a világhírű utánpótlásközpontjuk dicséretével. – Az akadémián továbbra is ugyanúgy folyik majd a munka, nem változtatunk az ideológiánkon, megvédjük a La Masiát és az ottani fiatalokat. A FIFA büntetése ellen az utolsó erőnkig küzdünk, ugyanis feddhetetlenek vagyunk. Nem sértettük meg a szabályokat. A szóban forgó gyerekek szülei azt akarják, hogy a fiaik itt maradjanak.”

Az 51 éves sportvezetőt megkérdezték, hogy a büntetésük hátterében a Real Madridot sejtik-e, óvatos választ adott.

„Hogy a Real Madrid volt-e? Nem mondhatom, hogy ezt vagy azt a klubot tartjuk gyanúsnak, de vizsgálódunk. Kiderítjük, honnan jött a névtelen feljelentés. A Barca nem tett semmi rosszat, csak tehetségeket kerestünk. Egy igazságtalan döntés ellen küzdünk. A Barca példamutató klub. Szerintünk ez az eljárás nem fair, nem normális, hogy egy novemberben meghozott ítéletet áprilisban hoznak nyilvánosságra. Nagyon különös. Sokat egyeztettünk a spanyol szövetséggel, közösen kell megvédenünk magunkat. Beszélek majd Blatter úrral, jelenleg Costa Ricában tartózkodik, délután felhívom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik