Primera División: Végig győzelemre játszottunk - Villa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 10:01
Nem született gól az egymás elleni mérkőzésükön, így az Atlético Madridnak és a Barcelonának is be kellett érnie egy-egy ponttal a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 19. fordulójának rangadóján. A főszereplők közül David Villa és Xavi Hernández is elégedetten nyilatkozott a döntetlenről.

„Az első perctől az utolsóig győzelemre játszottunk – monda David Villa, aki a válogatott gólrekordereként a nyáron igazolt át a Barcelonából az Atléticóba. – Edzőnk most hangsúlyosan azt kérte tőlünk, hogy labdavesztés után a csatárok is intenzíven támadjanak vissza, a Barca ellen csak ezzel a taktikával érhetsz el sikert. Örülök, ha az edzőnk elégedett a teljesítménnyel, de ez az egész csapattól egységes mozgást és sok futást követel, tehát közös érdemünk. A gól ezúttal valóban nem jött össze, de így is elégedett lehetek, mert sokat és jól dolgoztunk, amit az edzőnk is értékelt, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a Barca volt az ellenfelünk.”David Villa, aki a válogatott gólrekordereként a nyáron igazolt át a Barcelonából az Atléticóba. – Edzőnk most hangsúlyosan azt kérte tőlünk, hogy labdavesztés után a csatárok is intenzíven támadjanak vissza, a Barca ellen csak ezzel a taktikával érhetsz el sikert. Örülök, ha az edzőnk elégedett a teljesítménnyel, de ez az egész csapattól egységes mozgást és sok futást követel, tehát közös érdemünk. A gól ezúttal valóban nem jött össze, de így is elégedett lehetek, mert sokat és jól dolgoztunk, amit az edzőnk is értékelt, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a Barca volt az ellenfelünk.”

„Tudtuk, hogy a védelmünknek nagyon zártnak kell lenni, és jól is működött a csapatnak ez a része – mondta Xavi Hernández, a Barca kapitánya. – Rendkívül intenzív mérkőzés volt, amelyben benne volt, hogy döntetlennel végződik. Nagyon jó és erős riválissal találkoztunk, amelynek bár teljesen eltérő a stílusa a miénktől, megérdemelten áll velünk azonos pontszámmal. Biztos, hogy végig számolnunk kell velük a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, csakúgy, mint a Real Madriddal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik