Barcelona: Nem hiszem, hogy Mourinho sikeres lesz - Cruyff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 13:05
A Barcelona labdarúgócsapatát játékosként és vezetőedzőként is szolgáló Johan Cruyff szerint a Real Madrid eddigi vezetőedzője, José Mourinho következő állomáshelyén – minden bizonnyal a Chelsea-nél – már nem lesz olyan sikeres, mint korábban.

A legfrissebb információ szerint a portugál szakember kinevezését ezen a héten hivatalosan is bejelenthetik a londoni csapatnál, ám Cruyff szerint a Chelsea hiába szerződteti korábbi sikeredzőjét, a várva várt eredmények a jövőben elmaradnak.

„Amikor az események nem úgy alakulnak, ahogy Mourinho szeretné, másokra mutogat, valamint egymás ellen fordítja a klubban dolgozó embereket. Az adott egyesület legendáival pedig személyes ellentétei vannak. A labdarúgás azonban nem így működik, ezzel tönkreteszi a csapatmorált. Ez a fő oka annak, hogy a Real Madrid edzőjeként sikertelen volt, és nem hiszem, hogy a jövőben bármilyen jelentősebb címet szerezne” – írta Cruyff a De Teleegraf című lapban megjelenő heti bejegyzésében.

A holland legenda a brazil válogatott szövetségi kapitányát, Luiz Felipe Scolarit sem kímélte, aki ragaszkodott ahhoz, hogy a Bayern München két játékosa, Dante és Luiz Gustavo már a Stuttgart elleni Német Kupa-döntő előtt csatlakozzon a selecao keretéhez.

„Idegesítenek az olyan magatartású és önző edzők, mint Mourinho és Scolari. Vegyük utóbbi esetét. A Konföderációs Kupán először június 16-án játszik a brazil válogatott, de megtiltotta a bajorok két játékosának, hogy játsszon a Német Kupa döntőjében. Ez volt a Bayern utolsó meccse a szezonban, a találkozót követő ünneplés pedig a hab volt a tortán. Nem igazán értem ezeket a döntéseket” – értetlenkedett Cruyff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik