Barcelona: Kétségem sincs Messi ártatlansága felől - Rosell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.14. 11:03
null
Rosellnek (balra) nincs kétsége Messi ártatlansága felől (Fotó: Imago)
Sandro Rosell, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona elnöke csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, amelyen természetesen fontos téma volt Lionel Messi ügye, akit adócsalással vádoltak meg Spanyolországban.

A katalán klub első embere úgy nyilatkozott, nem aggódik az argentin aranylabdás ügye miatt, és biztosította a jelenleg Argentínában, hazája válogatottjánál tartózkodó futballistát, hogy mindenben mellette állnak.

„Messi családja és a klub is teljesen nyugodt. Teljes mellszélességgel támogatjuk. Kétségem sincs az ártatlansága felől” – mondta határozottan Sandro Rosell.

„Este tudtam meg a hírt. Ma reggelig vártam, hogy tudjak beszélni vele. Biztosítottam róla, hogy mellette állunk. Mindegyik futballistánkat támogatjuk. Jogilag? Majd meglátjuk. Nem tudom még, mit tehetünk az ügyben, egyeztetünk az ügyvédekkel” – jelentette ki a Barcelona elnöke.

A katalán klub elnöke bevezetőjében összefoglalta a 2012–2013-as szezont, kiemelve, hogy „nagyon intenzív és bonyolult idényen vannak túl, amely emberi szempontból is nehéz szituációkat hozott. Sportszakmailag nagy kihívásokkal járt a szezon, amely közben kemény döntéseket kellett meghozni.”

„A legfontosabb célunk az volt, hogy az eredmények mellett gazdaságilag is fenntartható módon üzemeltessük a klubot. Bár még nincs vége az üzleti évnek, de harmincmillió eurós többletet várok. Ez lesz a második év, amikor plusszal zárunk, amely azt mutatja számunkra, hogy jó úton járunk” – tette hozzá Rosell.

Három év alatt hetven százalékkal növeltük a szponzorációból származó bevételünket, a múzeumból származó bevételünk pedig huszonöt százalékkal nőtt (húszról huszonöt millióra), évente másfél millió látogatót vonzva. Ezek az eredmények is hozzájárultak, hogy olyan játékosokat tudjunk igazolni, mint Neymar és Karabatic, akikért számos más klub versenyzett.”

Rosell elmondta, a további igazolások a távozóktól is függenek a focicsapatnál, de még egy-két játékos érkezése várható.

Az újságírók Messin kívül is kérdezték a sportvezetőt, aki a következőket mondta…

Tito Vilanováról: „Jól teljesít, tudtuk, hogy vissza kell térnie New Yorkba néhány hétre, hogy rutinvizsgálatokat elvégezhessenek rajta, de egyik doktor sem mondta, hogy nem folytathatja a munkáját. Büszkék voltunk rá, hogy a betegségéről szóló hír után is kiálltunk mellette.”

a Camp Nouról: „Úgy számolunk, hogy két-három éven belül képesek leszünk elkezdeni egy új stadion építését, valamint egy új Palaut és egy új edzőközpontot is tervezünk. Ha 2016/17-ben el tudjuk kezdeni az építkezést, 2020-ra meglehet az új stadion.”

Victor Valdésről: „Az ügynöke azt mondta nekünk, hogy szeretné még kitölteni egy évig tartó szerződését, ennek örülünk, így egy évünk van új kapust találni.”

…Éric Abidalról: „Szerintem jól bántunk vele. Amíg kezelték, megújítottuk a szerződését, és úgy bántunk vele, mint a többi focistánkkal.”

Neymarról: „Nincs gondunk azzal, amikor azt kérik, magyarázzuk el, hogyan jön össze az ötvenhét milliós átigazolási díja, de köt minket a titoktartási záradék. Ha más felek beszélnek róla, az az ő dolguk. A leigazolása prioritás volt, Neymar olyan futballista, akiért rajonganak a szurkolóink.”

Thiago Silváról: „Nem egyszerű az ügy, hiszen klubja nem akarja eladni, ha nem is lehetetlen a megszerzése, de legalábbis nagyon bonyolult. Másrészről a fizetése nagyon magas, átrendezné a fizetési struktúrát a csapaton belül.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik