Hetek alatt kinőtte a játszóterét – már Európában alkotna nagyot Pérez

Vágólapra másolva!
2009.07.05. 16:18
A Real Madrid mindenható ura, vagyis a jelenlegi elnök Florentino Pérez már nemcsak saját csapata, hanem az egész európai futball megreformálásán dolgozik. A nyári átigazolási szezonban eddig potom negyedmilliárd eurós nagyságrendben költekező sportvezető egy új európai „Szuperliga” kidolgozására buzdítja az öreg kontinens elitcsapatait.
Pérez a drága játékokat szereti
Fotó: Action Images (archív)
Pérez a drága játékokat szereti
Pérez a drága játékokat szereti
Fotó: Action Images (archív)
Pérez a drága játékokat szereti

Nem tudni, hogy gyerekkorában milyen játékai lehettek Florentino Péreznek, de hogy az egyszerű falovat visszakézből dobta szülei irányába (már ha elbírta...), az biztos. Túl azon, hogy a Real Madrid elnöke sorra csábítja a „királyiakhoz” a világ legjobb játékosait, még a sztárfutballisták „játszóterét” is átalakítaná.

Legújabb agyszüleménye egy új európai liga bevezetése lenne, amelyben a legjobb csapatok játszhatnának egymás ellen, s amely jobban képviselné a megaklubok érdekeit, mint a Bajnokok Ligája. Pérez persze nem egy árnyéksorozatra gondol, hanem szeretné, ha a klubok és az UEFA együtt dolgozná ki az új rendszert.

A prezidente szerint az új „Szuperliga” létrejötte garantálná, hogy a legkiválóbb együttesek folyamatosan, hétről hétre egymással mérkőzzenek meg.

„Amit az UEFA-val közösen ki kell dolgoznunk, az egy európai Szuperliga létrehozása, ami garantálná, hogy a legerősebb csapatok mindig egymás ellen szerepeljenek. Ez az, ami jelenleg nem történik meg a Bajnokok Ligájában” – nyilatkozta egy spanyol televízióban Pérez.

A Real Madrid elnöke elmondta, mindezt úgy szeretné elérni, hogy a Szuperliga ne befolyásolja a honi bajnokságok lebonyolítási rendszerét. Tehát az új elképzelés korántsem egyenlő a G-14-ek által korábban vizionált európai szuperbajnoksággal…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik