Florentino Pérez: Az álmok és a pompa visszatér a Bernabéuba

Vágólapra másolva!
2009.05.29. 10:04
Megtartotta kampánynyitó sajtótájékoztatóját Florentino Pérez, a Real Madrid első számú elnökjelöltje. A királyiakat 2000 és 2006 között már vezető Pérez nagy bejelentést nem tartogatott az eseményre, a tájékoztató inkább csak közhelypuffogtatásból állt. Eközben a Real Madrid kispadjára kiszemelt Manuel Pellegrini újságíróknak elmondta, egyelőre nem kíván a jövőjét firtató kérdésekkel foglalkozni.
A Santiago Benabéu stadion hamarosan az álmok színháza lesz Pérez szerint
A Santiago Benabéu stadion hamarosan az álmok színháza lesz Pérez szerint
A Santiago Benabéu stadion hamarosan az álmok színháza lesz Pérez szerint
A Santiago Benabéu stadion hamarosan az álmok színháza lesz Pérez szerint

„Az álmok visszatérnek. Szeretnénk visszahozni a pompát és azokat az értékeket, amelyek mindig is meghatározták a Real Madridot” – kezdte kampánybeszédjét Florentino Pérez.

Az elnökjelölt konkrét igazolási tervekről nem beszélt, de hangsúlyozta: elsősorban spanyol játékosokra szeretne építeni. Ennek némileg ellentmond az a hír, hogy a csapat első nyári szerzeménye a brazil Kaká lehet.

„A világ és különösképpen Spanyolország legjobb játékosaival építünk egy csodálatos csapatot, az utánpótlás lesz identitásunk jelképe, és gazdaságilag is a listavezetők helyre törünk. Minden meccs előadás lesz” – fogalmazott Pérez, aki azt is bejelentette, hogy etikai kódexet vezetnek be a klubnál, hogy ne fordulhasson elő többé olyan visszaélés, ami miatt végül is az előző elnöknek, Ramón Calderónnak távoznia kellett.

Pérez a tájékoztatón azt is bejelentette, hogy megválasztása esetén kik alkotják majd az igazgatóságot.

Az elnökválasztás elméletileg jövő hónap közepén esedékes, de ha szombatig nem érkezik be újabb hivatalos pályázat (nagy valószínűséggel nem fog…), hétfőn automatikusan az egyetlen jelöltet, azaz Pérezt nevezik ki elnöknek, mert – ahogy arról már beszámoltunk – az eddigi egyetlen ellenjelölt, Eduardo García bejelentette visszalépését.

Az elnökválasztás hátterében a spanyol lapok már azt találgatják, ki irányítja jövőre a csapatot. Hírek szerint a Villarrealt 2004 óta vezető 55 éves chilei Manuel Pellegrini lesz a befutó, de a szakember ezt nem erősítette meg.

„Egyetlen dologgal vagyok hajlandó foglalkozni, az pedig a Villarreal hétvégi, Mallorca elleni bajnokija, amelyen még kiharcolhatjuk a BL-selejtezőben indulás jogát” – mondta spanyol újságíróknak Pellegrini.

A Villarreal egyébként nincs könnyű helyzetben, mert hiába győz idegenben az utolsó fordulóban, ha az Atlético Madrid nyer hazai pályán az Almería ellen, a fővárosiak indulhatnak a BL-selejtezőben.

PÉREZ JELÖLTJEI AZ IGAZGATÓSÁGBA

Fernando Fernández Tapías (első alelnök), Eduardo Fernández de Blas (második alelnök); Santiago Aguado García, Luis Gómez-Montejano, Gerónimo Farré, Enrique Pérez Rodriguez, Manuel Cerezo Velázquez, Pedro López Jiménez, José Sánchez Bernal, Enrique Sánchez González, Gumersindo Santamaría Gil, Raúl Ronda Ortiz, Nicolás Martín Sanz García, Luis Blasco Bosquet, José Manuel Otero (tagok).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik