Szalai: Nem tűnik reálisnak, hogy az első csapatnál játsszak

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 10:13
Három meccs, három gól – csatárként nem is álmodhatna jobb idénykezdésről. Ám Szalai Ádám sok pályatársával ellentétben nem kerget álmokat, nem vágyik villámkarrierre és nem akar érdemtelenül elismeréseket. Pedig a Real Madrid Castilla, a királyi gárda harmadosztályban szereplő tartalékcsapatának támadójaként karnyújtásnyira van a világ egyik legjobb együttesétől, ráadásul ha csak heti egy-két alkalommal is, de rendszeresen csatlakozhat Bernd Schuster játékosaihoz. Mégis azt mondja: reálisan nézve nem a Realban képzeli el a jövőjét.
Szalai Ádám a Real-tartaléknál is megküzdött az edzők figyelméért
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Szalai Ádám a Real-tartaléknál is megküzdött az edzők figyelméért
Szalai Ádám a Real-tartaléknál is megküzdött az edzők figyelméért
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Szalai Ádám a Real-tartaléknál is megküzdött az edzők figyelméért

Szalai Ádám, a Real Madrid Castilla magyar légiósa a spanyol harmadosztályú bajnokság első fordulójában hatalmas gólt lőtt, de megsérült. A harmadik fordulóban mégis újból betalált, sőt két gólt szerzett.

„Az első fordulóban rúgást kaptam a bokámra, de öt-hat nap elég volt a felépüléshez – mondta Szalai Ádám a Nemzeti Sportnak. – Az egész csapat jól kezdte a szezont, két győzelem mellett egy döntetlen áll a nevünk mellett, de ebből egyelőre nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ahogy az én jó teljesítményemből sem; míg egy évvel ezelőtt szinte beestem az első meccsre, most végigcsináltam a felkészülést, és megfelelő állapotban várhattam a rajtot. Szereztem három gólt, de végül is ez a dolgom.”

Szalai elárulta azt is, hogy a Real-tartalék szakmai vezetősége már külön figyelmet szentel fejlődésének.

„Természetesen mindig értékeljük a történteket, de nem szoktak senkit kiemelni, pedig Ramón Calderón elnök és Predrag Mijatovics sportigazgató is rendszeresen látogatja a meccseinket. Számomra viszont nagy elismerés, hogy az utóbbi időben külön gyakorolnak velem: edzések előtt vagy után három-négy tréner foglalkozik a felkészítésemmel. Hallottam pletykákat, hogy a meghiúsult igazolások miatt így próbálják biztosítani a csatársor utánpótlását az első csapatnál – ez ugyan nem tűnik realitásnak, a lehetőség azonban nagy erőt ad” – mondta Szalai.

A 20 éves magyar légiós a sérülése miatt nem vett részt az U21-es válogatott Szerbia elleni, 8–0-ra elveszített mérkőzésén. Szalai szerint közös a felelősség.

„Természetesen engem is megdöbbentett a nyolc nullás végeredmény. Sajnálom, hogy nem lehettem ott a társakkal, ugyanakkor én is magaménak érzem a vereséget. Az utóbbi időben magam is tagja voltam az alakulatnak – úgy vélem, a történtek mindannyiunk, játékosok, edzők, a válogatott körül tevékenykedők közös felelőssége” – mondta Szalai.

A TELJES INTERJÚT A KEDDI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik