Henrynak időre van szüksége, hogy beilleszkedjen a Barca játékába

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 11:31
Thierry Henry, a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Barcelona csatára elismerte, jelenlegi csapatában nem teljesít olyan jól, mint ahogy korábban az angol Arsenalban. A francia klasszisnak saját bevallása szerint is időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja a spanyol futballstílust.
Thierry Henrynek még kell némi idő, hogy a legjobb formáját hozza
Reuters
Thierry Henrynek még kell némi idő, hogy a legjobb formáját hozza
Thierry Henrynek még kell némi idő, hogy a legjobb formáját hozza
Reuters
Thierry Henrynek még kell némi idő, hogy a legjobb formáját hozza

„Az arsenalos Henry az Arsenalban játszott, de én most a Barcelona játékosa vagyok. így többé senki nem látja már az arsenalos Henryt” – nyilatkozta a francia válogatott támadó.

„A Barcelona egy másik csapat, és más stílusban játszik, így nekem is máshogy kell játszanom – folytatta a kiváló csatár. – Igaz, talán nem vagyok a legjobb formában mostanság, azonban megpróbálok segíteni a csapatnak, és azért négy gólt már szereztem a bajnokságban.”

Henry a nyáron négyéves szerződést kötött a katalán klubbal, a csatár korábbi csapata, az Arsenal 16.1 millió fonthoz jutott.

A francia csillagot imádták Londonban, négyszer lett a Premiership gólkirálya, és 2002-ben, valamint 2004-ben bajnoki címig vezette az „ágyúsokat”.

„Itt a csapat máshogy játszik, mint az Arsenal – tette hozzá Henry, aki azért azt is megjegyezte, hogy el kell azt fogadnia, hogy kevesebbet van játékban, mint a londoniaknál volt. – Angliában a labda sokkal könnyebben jutottel hozzám.”

„Ennek ellenére nekem kell beilleszkednem a csapatba, és ehhez némi időre van szükség. A Barca évek óta így játszik, ebben a stílusban, és nekem is ehhez kell igazodnom” – zárta a mondandóját a gránátvörös-kékek klasszisa.

A Barcelona jelenleg a második helyen áll a spanyol pontvadászatban kilenc forduló után, és két pont a hátránya az éllovas Real Madriddal szemben. A katalánok a Bajnokok Ligájában jól szerepelnek eddig, vezetik az E csoportot, igaz csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a skót Rangerst.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik