Rijkaard is hiányzott, csapata elvesztette a Katalán Kupa döntőjét

Vágólapra másolva!
2007.09.12. 11:39
A Katalán Kupa döntőjében Palamósban kedden este a címvédő FC Barcelona 2-1-s vereséget szenvedett a másodosztályú Gimnastic Tarragona együttesétől. Az eredmény már csak azért sem meglepő, mert a másfél csapatra való játékosát nélkülöző gránátvörös-kékektől már a döntőbe jutása is meglepetés volt. A kispadról hiányzott a vezetőedző, a lázas Frank Rijkaard.
A Tarragona első győzelmét ünnepelhette a Katalán Kupában
A Tarragona első győzelmét ünnepelhette a Katalán Kupában
A Tarragona első győzelmét ünnepelhette a Katalán Kupában
A Tarragona első győzelmét ünnepelhette a Katalán Kupában

A tavasszal még élvonalbeli, de a szezon végén az első osztálytól búcsúzó Tarragona az elődöntőben az Espanyolt búcsúztatta, 2-2-s mérkőzést követően a büntetőpárbajt nyertek esélyesebb riválisukkal szemben, amelynek játékosai egyetlen tizenegyest sem értékesítettek a három lehetőségükből.

A sorozat másik elődöntőjén a Barcelona a Girona otthonában harcolta ki a fináléba jutást. Az első keretből mindössze négy mezőnyjátékost és a két kapust a csapatban tudó Frank Rijkaard a negyedosztályban szereplő tartalékokkal töltötte fel utazó keretét. Ők a harmadosztályú házigazdák ellen 0-2-ről fordítva tudtak győzni.

A döntőben ugyancsak tartalékos csapattal állt fel a Barca, így a két együttes között papíron már kétosztálynyi volt a különbség. Ennek ellenére a döntőben gólnélküli első felvonást követően Víctor Vázquez góljával az 50. percben a gránátvörös-kékek kerültek előnybe, de a Nastic öt perc múlva egyenlíteni tudott, majd a hajrában a győztes találatot is megszerezte.

A Nastic első döntőjét játszhatta a sorozat 1989 óta íródó történetében és rögtön győznie sikerült. Frank Rijkaardot a kispadon segítője, a szintén holland Johan Neeskens helyettesítette.

Az előző sorozat döntőjében a Barcelona tizenegyesekkel bizonyult jobbnak az Espanyolnál, a győztes csapatból akkor is hiányoztak a válogatottak.

KATALÁN KUPA, DÖNTŐ:

BARCELONA – GIMNASTIC TARRAGONA 1-2 (0-0)
Helyszín: Palamós, Játékvezető: Álvarez Izquierdo, Nézőszám: 4 000
BARCELONA: Jorquera - Córcoles (Fali, 46.), Botía, Oleguer, Silvinho - Marc Crosas, Dimas, Jeffren, Thiago (Abraham González, 64.) – Ezquerro, Víctor Vázquez (Pedro, 77.)
TARRAGONA: Juanmi - Oscar Rubio, Mairat, Campano (Miku, 57.), Óscar López - Chabaud, David Sánchez, Gorka de Carlos, Abraham - Calle (Tati Maldonado, 58.), Pinilla
Gólszerzők: Víctor Vázquez 50., Pinilla 55., Maldonado 80.
Sárga lap: Fali (73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik