Könnyed játékkal verte a Barcelona az Athletic Bilbaót a Nou Campban

Vágólapra másolva!
2007.09.02. 21:06
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában hazai pályán, a Nou Campban biztos, kétgólos győzelmet aratott a házigazda FC Barcelona az Athletic Bilbao ellen. A Valencia viszont vendégcsapatként gazdagodott három ponttal, miután legyőzte az újonc Almeriát. Az Espanyol hiába vezetett a hajrában két góllal Sevillában, a házigazda Betis két perc alatt lőtt két góllal egyenlíteni tudott és megmentett egy pontot.
Ronaldinho duplázott
Reuters
Ronaldinho duplázott
Ronaldinho duplázott
Reuters
Ronaldinho duplázott

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Kezdésnek Messi húzta meg a jobbszélt, majd adott be ballal középre, de nem volt befejezése az első hazai akciónak.

Kevéssel később már az sem késett: Ronaldinho nézte ki magának a kapu bal oldalát, majd a 23 méterről, a balösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgást mesterien csavarta a felső sarokba.

Négy perccel később fél méteren múlt a brazil ismétlése és a katalán előny megduplázása. Pedig Ronaldinho még ígéretesebb helyről végezhette el a szabadrúgást, mint ahonnan gólt szerzett.

Támadásban maradt a Barca, Abidal az egész baloldalt bejátszotta, az ezúttal kezdő Henry lendületesnek bizonyult, a kezdőből kiszorulni látszó, ám most lehetőséget kapó Deco a középpályán égett a bizonyítási vágytól, Messi tarthatatlan, Ronaldinho pedig varázslatos volt.

A Bilbao a mérkőzésnek ebben a szakaszában nem sok veszélyt jelentett Valdés kapujára, nem úgy a hazaiak, akik végig maximális erőbedobásra késztették, többnyire a bilbaóiak védelmét.

A 31. percben Henry kényszerítőzött Ronaldinhóval, a visszakapott labdát már a tizenhatoson belül elpöckölte a kifutó Iraizoz mellett, majd miután ütköztek, mindketten a földre kerültek.

A játékvezető tizenegyest ítélt, némiképpen jóindulattal, hiszen a francia már eltolta a labdát a kapus mellett. Utóbbit ráadásul ápolni kellett, mert Henry cipője eltalálta a száját.

A tizenegyest négy perccel később - eddig tartott az ápolás - Ronaldinho értékesítette, hiába érezte Iraizoz a labda irányát, hárítani nem tudta a jobb alsóba vágódó löketet.

A félidő hajrájában Messi kényszerítőzött a kétgólos brazillal, a visszakapott labdát közelről, a jobb oldalról ballal kapura spiccelte, de Iraizoz bravúrral ki tudta tolni a jobb alsó felé tartó próbálkozást.

A második félidőben kicsit leült a játék és az iram, köszönhetően a sebességből visszavevő Barcelonának. Így mezőnyben feljött a Bilbao, Oleguer bravúrral mentett saját kapuja előtt, igaz nem sokkal később Henry lövése a kapufán csattant.

A 60. percben a francia helyett érkezett a jövő ígérete, Geovani, aki így tétmeccsen is bemutatkozhatott a gránátvörös-kékek felnőttjei között.

A 69. percben a mexikói már helyzetbe is került: Messit visszarántani sem tudták a baloldalon, beadását középen Ronaldinho átlépte, de Geovani a tizenhatosról a kapu mellé lőtt.

A 70. percben szépítettek a vendégek: egy szabadrúgást Valdés röviden öklözött ki, a kapásból visszalőtt labdába Laskurain pöckölt bele, amely így a hálóban kötött ki.

Még mielőtt ismét valamelyest nyílt lehetett volna a mérkőzés, gólt szerzett a Barca. Yaya Touré elemi erővel küldött kapura 18 méterről egy legurított labdát, amely a bal felsőnél két kapufát, majd a gólvonalat is érintette, mielőtt visszajött volna a mezőnybe. Pár másodpercig folytatódott is az akció, mielőtt a játékvezető és a partjelző gólt ítélt, hiszen ők bent látták a labdát. Jellemzően a lövés után egyik Barca-játékos sem reklamált gólt, nem úgy a vendégek a bírói döntést követően...

A hajrára ismét elcsendesedett a találkozó, jött még a Barcába egy másik új fiú, Gabriel Milito, ment viszont csere nélkül a 76. percben a második sárga lapját begyűjtő Márquez. A jegyzőkönyvet Koi Campo piros lapja tette teljessé, aki Geovani ellen szabálytalankodott a 80. percben.

Idegenben javított az első fordulóban hazai pályán vereséget szenvedő Valencia, amely egy góllal verte az újonc Almeriát.

Kétszer vezetett a Valladolid hazai pályán a Depor ellen, ám a vendégek kétszer is egyenlítettek.

Az Espanyol a 83. percig kétgólos előnyben volt a Betis vendégeként, ám akkor a házigazdák két perc alatt két gólt lőve egyenlíteni tudtak.

Már letelt a rendes játékidő, de az Huelva még vezetet a Getafe ellen, ám a hazaiaknak a túlórában összejött az egyenlítés.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

2. FORDULÓ:
Barcelona - Athletic Bilbao 3-1 (Ronaldinho 8., 35. – a másodikat 11-esből, Yaya Touré 72., ill. Laskurain 70.)
Almeria – Valencia 1-2 (Negredo 63., ill. Morientes 46., Moretti 80.)
Valladolid - Deportivo La Coruna 2-2 (Calvo 45., Sisi 71., ill. Taborda 53., Riki 77.)
Real Betis – Espanyol 2-2 (Fernando 83., Sobis 84., ill. Garcia 32., 41.)
Getafe - Recreativo Huelva 1-1 (Moral 92., ill. Pongolle 85.)

VIDEO - A BARCELONA MÉRKŐZÉSÉNEK ÖSSZEFOGLALÓJA


VIDEO - A REAL MADRID MÉRKŐZÉSÉNEK ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik