A brazil-olasz Thiago Motta Barcelonából Madridba szerződött

PÁL SÁNDORPÁL SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2007.08.31. 17:33
Az FC Barcelona védekező középpályása, a brazil-olasz kettős állampolgárságú Thiago Motta kétmillió euró ellenében költözik a fővárosba és lesz az Atlético Madrid játékosa. Utóbbiak korábban már kilenc új játékost szerződtettek a nyári átigazolási szezonban.
Barcelona után a madridi Atlético lett a következő állomás
Barcelona után a madridi Atlético lett a következő állomás
Barcelona után a madridi Atlético lett a következő állomás
Barcelona után a madridi Atlético lett a következő állomás

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az elmúlt hetekben több csapat is érdeklődött Motta iránt, például az olasz AC Milan, ám a BL-címvédőnél végül Emerson szerződtetésével okafogyottá vált az ügy, a brazil középpályás pedig végül az Atlético mellett döntött.

Barcelonában nem sikerült az évek során stabil csapattaggá illetve kezdővé válnia, s az új igazolások, leginkább Yaya Touré érkezésével még kevesebb esély kínálkozott arra, hogy a kezdőcsapat tagja legyen.

Szintén ma vált véglegessé, hogy a madridi csapattól a szintén védekező középpályásként használható Peter Luccin a Real Zaragozához távozik.

Az Atlético rendkívül nagy erősítésbe fogott a 2007-2008-as idény előtt, Motta már a tizedik igazolásuk, s ezek mindegyike kivétel nélkül nem kevés pénzért történt. A spanyol csapat Mottával együtt immár 88 millió eurót költött igazolásokra.

A csapatkapitány Fernando Torres Liverpoolba távozott, érkezett viszont a Benficától Simao Sabrosa, a Villarrealból Diego Forlán, a Pooltól Luis García, az Arsenaltól José-Antonio Reyes vagy éppen a napokban szintén a Villarrealtól Juan-Román Riquelme.

A brazil-olasz kettős állampolgárságú Motta profi karrierje a Barcelona B csapatában indult, ahol 1999-2001-ig futballozott, és 101 meccsen 19 gólt szerzett. Ezt követően kapott lehetőséget a „nagy” Barcában, ahol 2001-2007-ig 138 mérkőzésen 9 gólt lőtt. A Real ősi riválisa 2 millió euróért szerződtette a középpályást, aki egy évre kötelezte el magát új csapatához. Motta a brazil válogatottban eddig 8 meccsen egyszer volt eredményes.

VIDEO - MOTTA SZEREZTE A BARCELONA ÖTÖDIK GÓLJÁT AZ INTERNAZIONALE ELLENI MÉRKŐZÉSEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik