Roberto Ayala a Villarreal helyett a Real Zaragozát választotta

Vágólapra másolva!
2007.07.14. 22:05
A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Real Zaragoza leigazolta a Villarreal csapatától az argentin Roberto Ayalát. A harmincnégy éves védő a "sárga tengeralattjárónak" becézett csapatnál egyetlen mérkőzést sem játszott, mivel csak ezen a nyáron csatlakozott volna a kerethez.
Roberto Ayala hét évet töltött Valenciában
Roberto Ayala hét évet töltött Valenciában
Roberto Ayala hét évet töltött Valenciában
Roberto Ayala hét évet töltött Valenciában

Ayala, aki az elmúlt idényt is a Valenciában töltötte, februárban állapodott meg a 2006-os BL-elődöntős Villarreallal, ám most mégis úgy döntött, hogy a tavalyi hatodik helyezett Zaragozában folytatja pályafutását.

A Real Zaragoza tájékoztatása szerint a 34 éves játékos napokon belül felbontja hároméves kontraktusát a Villarrealnál, s szintén három idényre ír alá új együtteséhez. A Zaragozában a veterán védőnek az FC Barcelonához igazolt Gabriel Militót kell majd pótolnia.

A Zaragozának mindössze a védő kivásárlási árát – a hírek szerint hatmillió eurót – kellett kiperkálnia a Villarrealnak a szerződés létrejöttének érdekében.

Pályafutása során Ayala 2001-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszott a Valenciával, egy évvel később bajnokságot nyert, míg 2004-ben az UEFA Kupát hódította el a bajnoki cím mellett. Korábban játszott a River Plate, az SSC Napoli és az AC Milan színeiben is.

A játékos jelen pillanatban Venezuelában tartózkodik, ahol a Copa America döntőjére készül. A fináléban a brazil válogatott lesz a gauchók ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik