Madrid: összecsaptak a rendőrök a drukkerekkel a Cibeles téren

Vágólapra másolva!
2007.06.18. 09:44
A rendőrség és a szurkolók közötti szórványos összecsapások rontották a Real Madrid bajnoki címe alkalmából rendezett parádé összképét a spanyol fővárosban. A zavargások hajnalban törtek ki, és valószínűleg az átlagnál ittasabb drukkerek játszották a főszerepet.
Reuters
Reuters

A Cibeles téren összegyűlt több tízezres tömegből néhányan italos palackokat, tűzijátékoknál használatos eszközöket és más tárgyakat dobáltak a rendfenntartók felé, akik a gumibotjaikat használták, és sokakat őrizetbe vettek. Az összecsapásokat a spanyol televízió rögzítette.

Bár hivatalos adatok nincsenek, a tévériporterek becslése szerint a Cibeles-szökőkút környékén mintegy 100 ezer Real-szimpatinzáns ünnepel egész éjjel.

Az AFP francia hírügynökség tudósítása szerint a rendőrség nem közölte, hány embert tartóztatott le rendzavarás és egyéb cselekmények miatt, és az esetleges sérülésekről sem érkezett jelentés.

Az efféle összecsapások rendőrök és szurkolók között korábban sem voltak ritkák, 2003-ban a legutóbbi bajnoki cím és 2002-ben a Bajnokok Liga-siker ünneplésekor is voltak kisebb utcai harcok.

Érdekesség, hogy a Mallorca elleni 3-1-es győzelem után két órával a helyszínre érkező Real Madrid-játékosok közül a hatóságok ezúttal csak a csapatkapitánynak, Raúlnak engedélyezték, hogy felmásszon a szoborra.

Erre azért volt szükség, mert az utóbbi években a műalkotást többször is megrongálták, amikor felmásztak rá. A helyreállítási munkákat hosszú éveken át a város finanszírozta, az utóbbi két polgármester azonban már a Bernabeu-stadionba küldte a számlákat.

Vasárnap éjjel Raúlt darus autóval, egy kosárban emelték fel, hogy elhelyezze a spanyol nemzeti logobót és a Real Madrid-zászlót az istennő nyakán. A többiek a nyitott tetejű autóbuszból nézték végig a jelenetet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik