Capello: Remélem, nem ez lesz az utolsó meccsem a Real kispadján

Vágólapra másolva!
2007.06.17. 14:19
Fabio Capello, a Real Madrid vezetőedzője bízik csapatában és a ma esti győzelemben, mely bajnoki címet jelenthet a királyi gárdának. Mint mondta, már nem először kerül hasonló helyzetbe edzői pályafutása során, amikor az utolsó forduló dönt a bajnoki cím sorsáról. Eddi minden esetben győztesen került ki az ilyen helyzetekből. A mérkőzés kimenetele kulcsfontosságú az ő jövője szempontjából is, de ezzel kapcsolatban is bizakodó.
Fabio Capello bízik a ma esti győzelemben, és a Real Madrid újabb bajnoki címében
Fabio Capello bízik a ma esti győzelemben, és a Real Madrid újabb bajnoki címében
Fabio Capello bízik a ma esti győzelemben, és a Real Madrid újabb bajnoki címében
Fabio Capello bízik a ma esti győzelemben, és a Real Madrid újabb bajnoki címében

„Akárhányszor voltam már hasonló helyzetben az utolsó fordulóban edzői pályafutásom során, a csapatommal mindig győztesen kerültünk ki a szituációból” – nyilatkozta Capello a ma esti mérkőzés kapcsán.

„A csapatban remekül érzi magát mindenki, mert tudják, hogy ma este a bajnoki cím a tét.”

Mindemellett ő is tudja, hogy itt többről van szó, mint a spanyol bajnoki címről, történetesen a saját jövőjéről is, amelyben kulcsszerepet játszik a ma esti, Mallorca elleni mérkőzés.

„Bízom benne, hogy nem ez lesz az utolsó meccsem a Real kispadján” - mondta ezzel kapcsolatban az olasz szakember, aki az 1996/97-es szezonban már volt a madridiak vezetőedzője.

Saját bevallása szerint korábban ő maga sem hitte, hogy a helyén marad, de a napokban a klub több vezetője is kikérte a véleményét azzal kapcsolatban, hogy mely játékosokkal hosszabbítsák meg a szerződést.

„Ha maradnék, maradéktalanul elégedett és boldog lennék, hiszen ez egyben azt is jelentené, hogy a klub vezetői értik és értékelik a munkámat.”

Capello 2006-ban érkezett a Real Madridhoz, előtte a Juventusnál edzősködött. Hasonló helyzetben utoljára az AS Roma edzőjeként volt 2001-ben, akkor megnyerték az utolsó fordulót, és az olasz bajnokságot.

A Diario Sport (www.sport.es) értesülései szerint a Real játékosai fejenként 360 ezer eurót kapnak a győzelemért.

Ha a Real Madrid ma este legyőzi a Mallorcát a Santiago Bernabéu stadionban, akkor már senki sem veheti el tőle a bajnoki címet.

LA LIGA. 38. FORDULÓ

MÉRKŐZÉSEK:
Athletic Bilbao Levante 17 ó
Celta Vigo Getafe 17 ó
Espanyol Deportivo La Coruna 17 ó
Racing Santander Real Betis 17 ó
Valencia Real Sociedad 17 ó
Gimnastic Barcelona 21 ó
Osasuna Atlético Madrid 21 ó
Real Madrid Mallorca 21 ó
Recreativo Huelva Zaragoza 21 ó
Sevilla Villareal 21 ó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik