A katalánok kapitánya szerint a Real Madrid nyeri a bajnokságot

Vágólapra másolva!
2007.06.10. 13:33
A városi rivális elleni vereséggel felérő döntetlen után keseregnek a Barcelona játékosai, Carles Puyol és Xavi szerint elajándékozták a bajnoki címet. A Zaragoza otthonában ikszelő Real Madrid fél lábbal már a dobogó tetejére állt, a duplázó Ruud van Nistelrooy azt vallja, hogy a csapat az elszántságnak köszönheti a sikert.
Az utolsó pillanatban kiharcolt zaragozai döntetlen aranyat érhet a Real Madridnak
Reuters
Az utolsó pillanatban kiharcolt zaragozai döntetlen aranyat érhet a Real Madridnak
Az utolsó pillanatban kiharcolt zaragozai döntetlen aranyat érhet a Real Madridnak
Reuters
Az utolsó pillanatban kiharcolt zaragozai döntetlen aranyat érhet a Real Madridnak

A Real Madrid és az FC Barcelona is győzelmi kényszer alatt játszott szombat este, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) utolsó előtti, 37. fordulójában. Bár a fővárosiaknál Ruud van Nistelrooy, a címvédő katalánoknál pedig Lionel Messi is két gólt szerzett, mindkét sztárklubnak be kellett érnie a döntetlennel.

„Ez a találkozó összefoglalta az egész idényt. Akárcsak a szezon során annyiszor, most is életben tartottuk a madridi reményeket. Egy forduló ugyan még hátravan, az Espanyol elleni döntetlennel a Realnak ajándékoztuk a bajnoki címet” – jegyezte meg búskomoran Xavi, a gránátvörös-kékek középpályása.

Carles Puyol, a Barca csapatkapitánya tárához hasonlóan cseppet sem derűlátó. Xavival egyet ért abban, hogy a városi rivális elleni fiaskó könnyen eldöntheti az ősi riválisok versenyfutását.

”Egész évben küzdöttünk, mindent megtettünk a sikerért, de rapszodikus volt a formánk. Többször is megvolt a lehetőségünk arra, hogy komolyabb előnyt szerezzünk, ezekkel azonban nem tudtunk élni. A Real viszont nem tört meg a nagy nyomás ellenére sem” – mondta a 29 esztendős hátvéd.

A túloldalon érthető az öröm, van Nistelrooy az utolsó pillanatban pontot mentett a blancóknak, ezzel pedig elérhető közelségbe került az aranyérem.

”Hihetetlen, ami történt. Ugyan szerencsénk volt, de bebizonyítottuk, hogy elszántak vagyunk és rengeteg energiánk van” – mondta a holland gólvágó, aki előbb az 58. majd pedig a 89. percben vette be a zaragozai kaput.

”Egy pillanatig sem adtuk fel, ezt a lehetőséget pedig nem hagyhatjuk veszni, győznünk kell a záró fordulóban” – tette hozzá a németalföldi támadó.

A Sevilla csupán gólnélküli döntetlent játszott Mallorcán, ha az UEFA-kupa legutóbbi két kiírásának bajnoka győzött volna, akkor a holland bajnoksághoz hasonlóan az utolsó kör előtt hármas pontegyenlőség lenne az élen. Így azonban a Real és a Barca között dől el a bajnoki cím.

A La Liga 38. fordulójában Fabio Capello tanítványai hazai környezetben a Mallorcával mérkőznek, Frank Rijkaard fiai pedig Tarragonába, a sereghajtó és már hetek óta biztos kieső Gimnastic otthonába látogatnak.

SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG
37. FORDULÓ
Zaragoza–Real Madrid 2-2 (Diego Milito 31.–11-esből, 63., ill. Van Nistelrooy 58., 90. )
Barcelona – Espanyol 2-2 (Messi 43, 57., ill. Tamudo 30., 89.)
38. FORDULÓ:
Real Madrid - Mallorca
Gimnastic - Barcelona
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik