Három játékosát kiállították, két góllal kapott ki a Valencia

Vágólapra másolva!
2007.06.09. 23:26
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 37., utolsó előtti fordulójában a Valencia három játékosát veszítve vesztett idegenben a Levante ellen. A bajnoki címért is versenyben lévő Sevilla csak gólnélküli döntetlent játszott Mallorcán, pedig a Real és a Barcelona döntetlenjét kihasználva, elszalasztott győzelmével a tabella élére is ugorhatott volna Juande Ramos együttese.
Azt a sevillai játékosok is tudják, milyen esélyt halasztottak el
Reuters
Azt a sevillai játékosok is tudják, milyen esélyt halasztottak el
Azt a sevillai játékosok is tudják, milyen esélyt halasztottak el
Reuters
Azt a sevillai játékosok is tudják, milyen esélyt halasztottak el

Igazán eseménydúsan alakult a Levante-Valencia összecsapás első negyedórája, hiszen előbb a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert, majd a vendégek szépíteni tudtak ugyan, de akkor Canizares kiállítását követően már emberhátrányban játszottak.

A szünet után Kapo kapott második sárga- és így piros lapot, kiegyenlítve a létszámot. Gólt azonban egy perccel később a hazaiak szereztek.

Ez már sok(k) volt a vendégeknek, öt perccel később Ayala azonnal piros lapot kapott, rá négy perccel később Marchena is idő előtt távozott, ő két sárgával.

A hazaiak kihasználva kettős emberelőnyüket a 75. percben háromra növelték gólelőnyüket, a mérkőzés ezzel el is dőlt.

A Sevilla általában lehengerlő támadójátéka Mallorcán ezúttal eredménytelennek bizonyult, ezzel a dél-spanyolországi csapat minden bizonnyal többet veszített, mint szimpla két bajnoki pontot.

A meccsen hat sárgát is begyűjtő, a szokottnál idegesebb vendégek a 73. perctől Dragutinovics - ő két sárgát is kapott egy percen belül - kiállítását követően emberhátrányban játszottak.

Madridban az Atlético vendégeként nyert a Vigo, hazai oldalon hiába duplázott Maxi Rodriguez, a 0-1-ről fordító vendégek, elsősorban Baiano két góljának köszönhetően megnyerték a találkozót. A győztes csapat esélyt adott így magának élvonalbeli tagságának meghosszabbítására, igaz még mindig kieső helyen áll a Celta.

Az Osasuna a szünetben még csak 1-0-ra vezetett a Betis vendégeként, majd a második félidőben lőtt négy góljukkal padlóra küldték vendéglátóikat.

A Sociedad-Santander találkozón nem született gól, a szezon végére önmagát nagyon megtaláló Villarreal saját pályáján két góllal verte a 21. percben még vezető találatot szerző Bilbaót. A győztes csapatban Forlán két perc alatt duplázott, igaz első találatot büntetőből szerezte.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

37. FORDULÓ:
Atletico Madrid - Celta Vigo 2-3 (Maxi Rodriguez 28., 71., ill. Baiano 31. – 11-esből, 68., Yago 48.)
Real Betis – Osasuna 0-5 (Flano 31., Webo 62., Valdo 72., Sola 76., 88.)
Real Sociedad - Racing Santander 0-0
Levante – Valencia 4-2 (Riga 3., 48., Ballesta 11. – 11-esből, Courtois 75., ill. Joaquín 16. Baraja 86.)
Villarreal - Athletic Bilbao 3-1 (Forlán 36., 38. – az elsőt 11-esből, Ustaritz 51. - öngól)
Mallorca – Sevilla 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik