Luis Fabiano adta meg az alaphangot, tartják a lépést az andalúzok

Vágólapra másolva!
2007.05.27. 23:04
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a nap zárómérkőzésén a Sevilla hazai pályán kétgólos győzelmet aratott az ezúttal kissé vérszegynek tetsző Zaragoza ellen. Juande Ramos együttese szerzett három pontjával változatlanul ott liheg a harmadik helyen állva a listavezető Real Madrid és a királyiakkal megegyező pontszámmal a második helyen álló Barcelona mögött.
Luis Fabiano tizedik gólját szerezte a bajnokságban
Reuters
Luis Fabiano tizedik gólját szerezte a bajnokságban
Luis Fabiano tizedik gólját szerezte a bajnokságban
Reuters
Luis Fabiano tizedik gólját szerezte a bajnokságban

Ahogyan azt várni lehetett, nem takarékoskodtak az energiával a csapatok és egymás ellőtt semmi takargatnivalójuk nem lévén azonnal egymásnak estek.

Ígéretes helyzetek, igazi gólveszélyes lehetőségek alakultak ki a kapuk előtt, abszolút nyílt volt a rendkívül jó iramú mérkőzés.

Az első igazi izgalmat Palop kapus önfeláldozó kifutása és csukafejese jelentett, gólvonalától 20 méterre. Mivel a felszabadítás rövidre sikerült és ellenfelet talált, azonnal jött az ismétlés, de a hidegvérét a tizenhatoson kívül is megőrző sevillai kapus lábbal hárította a rosszul eltalált, laposan érkező labdát.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A félidő közepére már egyértelműen érződött: a hazaiak átvették a játék irányítását. A vendégek egyre jobban beszorultak kapujuk elé és onnan mind ritkábban tudtak kijönni.

A hazai helyzetek a 27. percben értek góllá, amikor Luis Fabiano nagyszerűn fordult le Sergio Fernándezről, majd betört a tizenhatoson belülre. Első, ziccerből leadott lövése még elakadt a kifutó és a szöget jól záró César lábában, de az ismétlés üres kapuba már összejött.

Egy perccel később Poulsen tesztelte távolról a rutinos vendégkapust, aki látványos vetődéssel hárított.

Ekkor a vendégek is tiszteletüket tették a hazai kapunál, előbb Palonak kellett jól zárnia a rövidsarkot, majd a hajrában bravúrt kellett bemutatnia.

A második félidőben aztán teljesen felborult a pálya. A hazaiak egy fokozattal feljebb, a vendégek pedig eggyel lejjebb kapcsoltak.

Ennek köszönhetően futószalagon alakultak ki a lehetőségek, César viszont bravúrt bravúrra halmozott, miközben lassúnak látszó védelme szinte csak szabálytalanságok árán tudta megakadályozni a lendületes hazai támadókat.

A tizenhatoson belüli vendégszerelések közül legalább öt véleményes volt, egynél, ami a legegyértelműbbnek tűnt - védelmi kihagyást követően a labdát elhalászó, szemfüles Luis Fabianót buktatták -, a játékvezető meg is adta a büntetőt. Amit viszont Kanouté az égbe lőtt! Pedig ezzel végképp padlóra küldhette volna az erejét vesztő Zaragozát és a góllövőlistán 22 gólos Van Nistelrooy után eredhetett volna.

Viszont felpaprikázta a kihagyott büntető a hazaiakat, akiknek már nagyon érett második találatuk, akkor azonban a semmiből kiegyenlítettek a vendégek. Egy jobboldali szögletet D’Alessandro tekert ravasz módon kapura, amely a rövidsarkot záró, felugró, ám a labdát csak megcsúsztató Dani Alvés kobakjáról került a későn visszavetődő és az irányt változtató labda miatt megtévesztett Palop kapujába.

Percekre úgy nézett ki: akár meglepetés is születhet, elvesztette a fonalat a Sevilla, a Zaragoza meg lassította és tördelte a játékot.

Egy ponttal a Sevilla viszont elköszönhetett volna bajnoki álmától – négypontosra nőtt volna hátránya a Real és a Barca mögött -, így némi kábultság után nagy erőket mozgósított a győzelemért.

A 83. percben fejjel, lábbal sem jött össze a tisztázás a vendégvédelemnek, így a csereember, Kerzsakov léphetett ki ziccerben és nem is hibázott. A végeredményt a hosszabbításban Kanouté állította be, akiről abszolút elfeledkeztek egy jobboldali támadásnál és az így már 21 gólos csatár szépen belsőzött César kapujába.

Változatlanul a legjobb hazai mutatóval rendelkezik a Sevilla, 18 meccsükön 47 pontot gyűjtöttek, míg a Zaragoza idegenben továbbra is szélsőséges: nyolcadik vereségüket szenvedték el, összesen tíznél járnak. Bár a vesztes együttes őrzi ötödik, UEFA-kupát jelentő helyét, az Atléticóval és a Villarreallal nagy csatát vívnak majd azért a hátralévő két fordulóban.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

36. FORDULÓ:
Sevilla – Zaragoza 3-1 (Luis Fabiano 27., Kerzsakov 83., Kanouté 94., ill. D’Alessandro 75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik