Hazai győzelmével a bajnoki tabella élére ugrott a Sevilla

Vágólapra másolva!
2007.04.29. 19:11
A hazai, Espanyol elleni győzelmének köszönhetően a bajnoki tabella élére ugrott a Sevilla a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályában. Igaz a gránátvörös-kékek még nem léptek pályára a 32. fordulóban. A Mallorca és a Villarreal idegenben nyert.
Chevanton ünnepel a második hazai gól után
Reuters
Chevanton ünnepel a második hazai gól után
Chevanton ünnepel a második hazai gól után
Reuters
Chevanton ünnepel a második hazai gól után

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A gólnélküli első félidő után a második játékrész elején magához tért a Sevilla, előbb az ötvenkettedik percben egy jobb oldali beadást követően Kerzsakov fejese után némi szerencsével pattant a labda Puerta elé, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Három perccel később Chevanton lépett ki a védők közül, majd mikor már szerelték őt, és a földre került, akkor egy pókfocira emlékeztető mozdulattal duplázta meg az UEFA-kupa címvédő előnyét.

Igaz, Coro a hatvanadik percben a leshatárról kilépve még szépített, de egyenlítenie nem sikerült a vendégeknek, sőt Marti a hajrához közeledve beállította a végeredményt.

A Sevilla ezzel a három ponttal átvette a vezetést a bajnoki tabellán, igaz a Barcelona visszaelőzheti riválisát abban az esetben, ha ma este hazai pályán legyőzi a Levantét.

Az előző fordulóban a Barcát 2-0-ra legyőző Villarreal a Gimnastic otthonába látogatott, és a 2005-ben aranycipőt nyert Diego Forlan találatával már a tizenhetedik percben megszerezte a vezetést. Az uruguayi támadó a mérkőzés hajrájában is betalált, sőt ekkor Fernandez is eredményes volt, és így bebiztosították a győzelmet a vendégeknek.

A Mallorca nagyszerűen kezdett a Celta Vigo otthonában, hiszen már a tizedik percben vezetést szerzett Arango révén, majd az első játékrész derekán Varela növelte a vendégek előnyét. A hetvenkilencedik percben Lopez is betalált, és kialakította a 0-3-as végeredményt.

Az UEFA-kupa elődöntőjének az első meccsén a Sevilla elleni 1-0-ra nyerő Osasuna hazai pályán már az ötödik percben vezetett a Zaragoza ellen, de Aimar a tizenkettedik percben egyenlített.

A második félidő elején aztán Valdo találatának köszönhetően újra a hazaiaknál volt az előny, azonban a nyolcvankilencedik percben Garcia kiegyenlített, így az Osasunának be kellett érnie egy ponttal.

SPANYOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

32. FORDULÓ
Celta Vigo - Mallorca 0-3 (Arango 10., Varela 22., M. Lopez 79.)
Getafe Real - Sociedad 1-0 (Alexis 70.)
Gimnastic - Villarreal 0-3 (Forlan 17., 78.), Fernandez 90.)
Osasuna - Zaragoza 2-2 (Juanlu 5., Valdo 56. ill. Aimar 12., S. Garcia 89.)
Racing Santander - Deportivo La Coruna 0-0
Sevilla - Espanyol 3-1 (Puerta 52., Chevanton 55., Marti 75. ill. Coro 60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik