Roberto Carlos, Cannavaro, Reyes és Beckham is kihagyja a Clásicót

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 11:41
Reyes és Beckham az elmúlt hétvégén a Getafe elleni mérkőzésen sérült meg és dőlt ki hosszabb időre. Cannavaro ugyancsak kihagyta a hétközi Bayern elleni BL-mérkőzést, miután jobb lábában szúró fájdalmat érzett a találkozó előtti utolsó edzésen. Roberto Carlosra a jelek szerint akár egy hónapos kihagyás is várhat. A Barcelona elleni vereség Capellónak a kispadjába is kerülhet, helyét Michel venné át.
A nyáron távozni készülő Roberto Carlosra többhetes kihagyás vár
Reuters
A nyáron távozni készülő Roberto Carlosra többhetes kihagyás vár
A nyáron távozni készülő Roberto Carlosra többhetes kihagyás vár
Reuters
A nyáron távozni készülő Roberto Carlosra többhetes kihagyás vár

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Clásicót?

Írja be az itt látható számot!
Cannavarora tíz, tizenkét napot kénytelen kihagyni – jelenlegi formáját elnézve olyan nagyon nem hiányzik majd a madridi védelem tengelyéből, de legalábbis pótolható. A brazil balhátvéd azonban nem ússza meg ennyivel, rá több hetes kényszerpihenő vár.

Roberto Carlos már a Bayern elleni hazai találkozón is kisebb sérülést szedett össze, de a visszavágón, annak fontosságára tekintettel összedrótozták. Talán ez is közrejátszott - talán nem, utólag könnyű okosnak lenni -, a rutinos védő a visszavágó elején óriásit hibázott, a 11 másodpercben Makaay révén vezetést szereztek a vendégek.

A Real végül kiesett, Roberto Carlos pedig duplán bosszús lehetett: ismét megsérült, jobb lábában részleges izomszakadást szenvedett. A védőre egy hónapos kihagyás vár, így nem sok ideje marad, hogy annyi szép év után a búcsú is szépre sikerüljön, mielőtt elhagyja a Madridot.

A védő a nyáron visszatérne hazájába, erről már tájékoztatta a királyiak klubvezetőit is, akiket viszont nem érhetett váratlanul a hír, hiszen a télen éppen az ő utódjának szerződtették honfitársát, Marcelót.

Nem teljesen egészséges a Diarra, Sergio Ramos, Torres hármas sem, ettől függetlenül a rangadón bevethetők lesznek, sőt, várhatóan mindannyian a kezdőcsapatban kapnak szerepet. Diarrának a jobb térde, Torresnek a jobb bokája szenvedett kisebb sérülést a Bayern ellen, míg Sergio Ramosnak az orra fáj. A válogatott védő egy ártatlan szituációban a félpályánál összefejelt Makaayjal, majd védő vérző orral hagyta el a játékteret.

A mérkőzésnek a szokásosnál is nagyobb a tétje: Capello, ha nem is nyíltan, burkoltan azért ultimátumot kapott a vezetőktől. Korábban ugyan az elmúlt hetek nehézségei ellenére minden szinten egyértelműen kiálltak az olasz szakember mellett, a jövő hét elején már valószínű elemzik a kialakult helyzetet Madridban.

A helyzet kialakulásában döntő lehet, milyen eredményt ér el a csapat a Nou Campban.

A Király Kupából történt kiesés, majd a BL-búcsút követően már csak a bajnokságban maradtak győzelmi esélyei Capello csapatának. Amennyiben viszont bukják a Clásicót, nyolcpontos hátrányba kerülnének a címvédő Barcelonával szemben, ami behozhatatlan hátránynak tűnik számukra a hátralévő fordulók alatt. Főként annak ismeretében, hogy a BL-től szintén búcsúzó katalánok is a bajnokságban keresnek vigaszt maguknak.

A spanyol sajtó szerint Capello utóda az egykori Real Madrid-kedvenc, José Miguel González Martín del Campo lehet, aki a madridiak B csapatának, a Castillának az edzője jelenleg.

Az 1963-s születésű Michel, hiszen így ismeri őt a futballvilág, 404 mérkőzés lépett pályára a „blancóknál”, 97 gólt szerzett. Válogatott mérlege 66 fellépésen 21 találat.

A német Metzelder szerződtetését a spanyol sajtóban már tényként közlik - a védő négy évre igazolna a királyiakhoz -, az olasz Cassano játszhat a Barca ellen. A csatár a Getafe ellen ugyan megkapta ötödik sárgalapját, ami automatikus eltiltást vont volna maga után, de ezt a madridiak megfellebbelzték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik