Fülöp Péter (a kép bal oldalán) két nappal bajnoki címe után szenvedett súlyos balesetet (Fotó: hunvolley.hu)

 

Fülöp Péter az NB I-ben szereplő, 2017-es Magyar Kupa-győztes Szolnoki Röplabda Akadémia játékosa, aki részt vett a tavalyi U18-as Európa-bajnokságon is, augusztus 9-én, csütörtökön pedig Mikuláss Marcell párjaként aranyérmet szerzett az U20-as strandröplabda országos bajnokságon, a Strandröplabdázásért SE színeiben.

A szoljon.hu beszámolója szerint két nappal később, szombaton, Szolnoknál, a Tiszán haladt motorcsónakkal egy nyolc fős társaság. Péter hirtelen levetette a pólóját és a mozgó csónakból fejest ugrott a Tiszába, a part közelében. A többiek észlelték, hogy arccal a vízben fekszik. Kihúzták a szárazföldre és segítséget hívtak.

A mentőszolgálat munkatársainak egy hajótulajdonos nyújtott segítséget, hogy mihamarabb a sérülthöz jussanak. A közeli kikötőben felvette őket hajójába, amellyel a 19 éves fiatalhoz szállította őket. Időközben a Szolnoki Vízirendészeti Rendőrőrs parancsnoka is a helyszínre érkezett a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársával, és segített a sérültet a hajóba emelni.

A partra szállították, ahol a szolnoki Körzeti Megbízotti Alosztály vezetője is közreműködött a sérült fiú mentőgépkocsiba való beemelésében. A kórházba szállítás után derült ki, hogy eltört a 4-es nyakcsigolyája, s azóta is válságos állapotban fekszik a szolnoki kórházban.