Női röplabdázóink nagyot küzdöttek, de a lengyelektől is kikaptak

ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (Baki), HATÁR DÁVID (közvetítés)ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (Baki), HATÁR DÁVID (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2017.09.23. 16:00
null
A lengyelekkel szemben is alulmaradtunk (Fotó: cev.lu)
A magyar női röplabda-válogatott kevesebb mint huszonnégy órával a társházigazda azeriek elleni vereség után nagy csatában 3:1-re kikapott Lengyelországtól az Európa-bajnokság A-csoportjában.

 

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT

LENGYELORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3:1 (22, –19, 17, 18)
Baki,
2100 néző. V: Sodja (osztrák) Bakunovics (fehérorosz)
LENGYELORSZÁG: EFIEMENKO 8, Wolosz 2, Polak 8, KAKOLEWSKA 14,SMARZEK 25, Grajber 8. Csere: Witkowska, Krzos (liberó), Murek 5, Brzoska 5, Tokarska, Bociek 1, Twardowska 1, Plesnierowicz. Szövetségi kapitány: Jacek Nawrocki
MAGYARORSZÁG: Nagy 6, Bokorné Liliom 8, SZAKMÁRY 18, Dobi 8, TÁLAS 4, DÉKÁNY 15. Csere: Szpin (liberó), Bleicher, Török, Soós, Villám. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 0:3, 1:5, 3:8, 8:9, 8:12, 13:13, 16:14, 20:16, 23:19. 2. játszma: 3:4, 4:8, 5:10, 9:14, 9:16, 12:20, 12:22, 19:22, 19:23. 3. játszma: 1:3, 4:4, 10:6, 13:11, 18:13, 21:14, 24:16 4. játszma: 0:3, 3:7, 4:8, 6:12, 10:13, 17:17, 20:17, 22:18
MESTERMÉRLEG
Jacek Nawrocki:
– Erős csapat a magyar, amelynek már a nyitómeccsén is voltak jó periódusai, most pedig nagy csatára késztetett minket, jó ritmusban játszottak. Értékes az ellenük aratott győzelem. Örülünk a második sikernek, és hogy biztosan továbbjutunk a csoportból, de most az azeriek ellen készülünk.

Az állás: 1. Lengyelország 2 nyert meccs (5 pont), 2. Azerbajdzsán (1 meccs) 1 (3), 3. Németország (1) 0 (1), 4. Magyarország 0 (0)
Elsőként a több nyert meccs határozza meg a sorrendet, utána a „rangsoroló pontszámítás” jön. Ebben a 3:0 és a 3:1-es győzelem 3 pontot ér, a 3:2-es siker 2 pontot jelent. A 2:3-as vereség 1 pontot jelent, míg a 1:3 és a 0:3 0 pontot ér.

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
B-CSOPORT (Tbiliszi)
Horvátország–Grúzia 3:1 (12, 13, –23, 23)
Olaszország–Fehéroroszország 3:1 (25, 18, –18, 21)
C-CSOPORT (Baki)
Bulgária–Ukrajna 3:2
18.30:Törökország–Oroszország
D-CSOPORT (Ganja)
Csehország–Belgium 3:1 (–19, 23, 26, 19)
Szerbia–Hollandia 3:0 (27, 17, 23)

ÖSSZEFOGLALÓ

MESTERMÉRLEG

Alberto SALOMONI, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

– Egyetért azzal, hogy a vereség ellenére jobb mérkőzésen vannak túl?

– A csapat dicséretet érdemel, mert az azeriek elleni meccshez képest javultunk, lelkesedésben, szervezettségben, blokk-védekezésben nagyon jók voltunk. Az okosságot hiányoltam kicsit, például a második szettben, amikor felzárkózott az ellenfél. Figyelni kell arra, hogy ne akarjuk túl gyorsan megoldani a helyzetet, türelmesnek lenni, megvárni a legjobb pillanatot. A legjobbunkat adtuk, egy szavam sem lehet a csapatra. Ez az út, hogy az európai élvonalhoz közelítsünk: okosnak lenni, s egyszerre elhinni, hogy képesek vagyunk nyerni.

– Lehet javulni még?

– Hogyne, mert nincsen veszítenivalónk. All-int kell mondanunk. A kérdés, lesz-e erőnk hozzá.

– Mi a helyzet a sérültekkel?
Ez a legnagyobb probléma. Azt gondolom, Rita képes lesz játszani. Nem lesz könnyű neki, de pályára léphet. Tálas Zsuzsi sérülése a végén a legrosszabbkor jött, nem maradt cserém. Zsuzsi szereplése még kérdéses

– Évekig dolgozott Németországban. Kamatoztathatja a tapasztalatait?

– Előbb látnom kell, hogy a saját csapatom milyen formában van. Ha a legjobb állapotban leszünk, gondolhatok a németekre, ha nem, akkor másféle játékot kell kitalálni.

Nagy Eszter ásza igencsak meghatározta a mérkőzés alaphangját, s a mieink meg sem álltak 4:0-ig, ami után időt is kért a lengyel kapitány. Ha mást nem, annyit elért vele, hogy ők is nekifogtak a pontgyártásnak, de szerencsére a különbség nem apadt a technikai szünetig. Sajnos ezt követően a lengyelek megkezdték a felzárkózást. Fel is jöttek egyre, ám ekkor szerencsére sikerült újból erőre kapnunk, a szett közepén azonban így is egyenlíteni tudtak. Ütőerőben nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenféllel, s 15:14-nél, a meccs során először át is vették a vezetést. Ekkor már a nyitásfogadásunk is akadozott, így lett egyből négy a hátrány. Bár sikerült megnyerni egy challenge-et, ez csak arra volt elég, hogy ne menjenek el teljesen a lengyelek. A végén egy pontra is vissza tudtunk zárkózni, de aztán már nem csináltak pontot a mieink (25:22).

Szerencsére most nem zuhant össze a csapat, mint az előző meccsen, és megint gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. A szett közepén ötpontos előnyt harcolt ki, s bár egyszer a lengyelek ránk ijesztettek, Szakmáry Gréta bombáival már hét pont is volt az előny a második szünetben. Most az ellenfél nyitásfogadása omlott össze és ennek köszönhetően tíz pontra is hízott a különbség, viszont ezután beragadtunk egy állásba és sorozatban hétszer voltak eredményesek a lengyelek. Dékány Bernadett bombájával sikerült utóbb elforognunk, és végül öt szettlabdánk is lett, amiből már az elsőt bebombázta Berni(19:25).

A harmadik felvonás elején ugyan vezettünk kettővel, de gyorsan átvették a játék irányítását a lengyelek, és meg is léptek néggyel. Ekkor azonban a mieink a küzdeni tudásukat is megmutatták, és nem engedték el a riválist. Két-három pont volt csak a különbség a második pihenőig, ám utána megint a lengyelek percei következtek, villámgyorsan megléptek és nyolc játszmalabdájukból a másodikat értékesítették is(25:17).

A negyedik szett megint a mi szánk íze szerint kezdődött: 3:0-nál hiába kért időt a vetélytárs kapitánya, rövidesen már öt, majd hét is volt a különbség. Sajnos a szett közepén jött a szokásos hullámvölgy, pontosabban ezúttal a lengyel támadójáték javult inkább fel, s egyre fel tudtak zárkózni, majd 17:17 után a vezetést is átvették. Ekkorra teljesen szétesett csapatunk játéka, és már csak egy pontot tudtak összehozni a lányok, amiben azért az is benne volt, hogy Tálas Zsuzsanna bokája megsérült, viszont nem maradt több cserénk(25:18).

REAKCIÓK

Bokorné Liliom Rita láthatóan nehezen találta a szavakat a vereség után.

„Vezettünk... Nagyon sokszor... És ugyanúgy, mint az első meccsen, odaadtuk az első szettet is. Egyszerűen nem tudom elmondani, mert nyerni jöttünk, és azt hittük, hogy ez meglehet, csak mindig a végjátékban kicsúszik a kezünkből, nem tudom, miért. Elkezdünk kapkodni, ami gátol minket abban, hogy befejezzük a pontokat. Nem vagyunk az a csapat, amely leüljön, hogy megvan, hanem ugyanúgy kaparni kell minden pontért. Csak könnyebb megállni, mint kaparni, kaparni. Ami a lábamat illeti, most már nem nagyon tudok ráállni. A németek ellen az a kérdés, Tálas Zsuzsi tud-e játszani. Most már valamit be kellene fejezni, és az elejétől a végéiig vinni, mert bennünk van, hogy megfogjuk és megcsináljuk. Nagyon bízom a csapatban, a szurkolók erőt adnak."

Tálas Zsuzsanna jéggel a bokáján bicegett ki az interjúzónába, ahol elmondta: a negyedik szettben sérült meg, s akkor nem volt probléma, amikor a kezébe jött a labda, de egyébként képtelen volt irányt váltani.

„Lényegesen jobban teljesítettünk, mint az azeriek ellen, talán kicsit jobban is feküdt nekünk a lengyelek játéka, akik most nem játszottak annyira jól. Bár nyilván nem is ránk készültek, ez kötelező győzelem kellett legyen nekik. Elcsíphettük volna őket, a negyedik szett alakulhatott volna másként, de nagyon nagy előnyt engedtünk ki a kezünkből, akárcsak az azeriek ellen az első játszma végén."

A miért kérdésre így felelt Tálas. „Valószínűleg nem vagyunk rendesen felkészülve. Ezek a kihagyások csak azt mutathatják, hogy nagyok a hullámvölgyek a játékunkban, és nem tudunk egyenletes játékot hozni. Lehet, hogy a nemzetközi tapasztalatlanságunk az oka, nem tudom... Ebben kell fejlődnünk. Ezek a topcsapatok ebben jók, a kihagyásaik szűkek, és magas színvonalat tudnak hozni. A németek pihenőnap után, mi pedig két meccsel a lábunkban várjuk a vasárnapi mérkőzést. Mindenképpen szeretnénk tisztességesen befejezni az Európa-bajnokságot. Jelentsen ez pontot, szettet, vagy győzelmet. Lehet, hogy ez felfelé ívelő pálya, és a németek ellen a legjobbunkat fogjuk hozni. Azt kívánom, olyan játékkal zárjuk az Eb-t, ami hozzánk is méltó, illetve a magyar röplabdázáshoz is."

PERCRŐL PERCRE

NEGYEDIK JÁTSZMA

25:18 Dékány széleset ütött, hat meccslabdája van a lengyeleknek. ITT A VÉGE! Efimienko beütötte az első meccslabdát, így a lengyelek 3:1-re legyőzték a mieinket.
23:18 Nem sikerült menteni egy lengyel ütés után, ismét négy közte. Sőt, egy meg nem értés után megint a lengyeleké a pont.
21:18 Tálas feladása után Dékány ütött óriási pontot. Smarzek ütése után kipattan a blokkról a labda.
20:17 Elképesztő... Kis híján lepattant a lengyel térfélen a labda, de megmentették, majd pontot is szereztek. Sőt, újabb pontot szereztek a lengyelek, miután a rosszul lépő Tálos belekapaszkodott a hálóba.
18:17 Dékányt blokkolták le, egyenlítettek a lengyelek. Salomoni időt kért. Smarzek üti ki a labdát, de az Dékány kezéről ment ki, így fordítottak a lengyelek.
16:17 Smarzek szerzett pontot, majd a kiváló nyitása után Efimienko is megvillant.
14:17 Egy rontott szervának köszönhetően zárkóznak a lengyelek, de Dobi egy szép ejtéssel meglepte őket, így ismét három van közte.
Technikai szünet.
13:16 Tálas
pontja után jöhet a pihenő.
13:15 Nagy szervált egy ászt, majd Tálas ütött hosszút.
12:14 Leblokkolták a mieinket, de az egyenlítés nincs meg a lengyeleknek, Szakmáry ütése pattan ki a blokkról.
11:13 Sorozatban a negyedik pontjukat szerezték a lengyelek, ezúttal Smarzek jegyezte a pontot. Salomoni időt kért. Újabb lengyel pont.
9:13 Liliomot
egymás után kétszer blokkolták le szépen Kakolewskáék.
7:13 A lengyelek mindet bevetnek, hogy megtörjék a lendületünket, de Smarzek hosszút ütött, így már héttel vezetünk. Időt kértek a lengyelek. Kakolewska révén szépítettek a lengyelek.
6:12 Szakmáry ütése kimegy a blokkról. A lengyelek challenge-et szerettek volna, de erre nem kérhettek, így nagyjából másfél percig állt a játék. Nem zavarta meg a közjáték a mieinket, újabb pontot szereztünk.
6:10 Dékányt sáncolták le. Tálas feladása után Dékány javít egy remek leütéssel.
5:9 Óriási labdamenet volt, végül Wolosz másodjára elhelyezett a térfelünkön egy remek ejtést.
Technikai szünet.
4:8 Remekül alakul a negyedik szett, Dékány ütése után kiment a blokkról a labda.
3:7 Grajber ütött hosszút, majd Smarzek szerzett pontot.
2:6 Tapadnak a lengyelek, egymás után két pontot szereztek. Tálas szerint a blokkról ment ki az ütése, és neki van igaza, a challenge után miénk a pont!
1:5 Polak szerezte meg a lengyelek első pontját. Liliom pontjának köszönhetően ismét négy van közte.
0:4 Kakolewska ütött outot, a lengyel kapitány pedig máris időt kért. Újabb pontot szereztünk, megint remek a kezdés.
0:2 Szakmáry pontjával szereztünk vezetést, majd újabb pontot szereztünk.

(Fotó: cev.lu)
(Fotó: cev.lu)

 

HARMADIK JÁTSZMA

Az első technikai szünetig fej fej mellett haladtak a csapatok, onnan azonban elléptek a lengyelek, és végig vezetve, 29 perc alatt 25:17-re megnyerték a harmadik játszmát.

25:17 Murek nem kegyelmez, Wolosz feladását ütötte le, így visszavette a vezetést Lengyelország.
24:17 Tálas jót szervált, de utána kiütöttük a labdát, játszmalabdái vannak Lengyelországnak. Dékány az elsőt hárította.
23:16 Wolosz leütése ezúttal pontos volt. Smarzek azonban nem tudta a pályára rakni a szerváját.
22:15 Kakolewska nyitását nem tudtuk visszatenni, majd Dékány szerzett pontot.
21:14 Polak nagy szívességet tett, és a hálóba szervált. Smarzeket megint csak félig sikerült sáncolna, az pedig ellene nem elég.
20:13 Smarzek ütése a blokkról ment ki, a technikai idő óta három pontot szereztek a lengyelek. Polak nyitása után rossz volt a fogadás.
18:13 Kár érte, Szakmáryt blokkolták le, Salomoni időt is kért. Ezért még nagyobb kár, egy pazar labdamenet végén Dobi ütött széleset.
Technikai idő.
16:13 Kakolewska üt be egy ziccert, jöhet a szünet.
15:13 Elképesztően nagyokat mentettek a lengyelek, de végül kiütötték. Óriási blokk, Dobi jegyezte. A lengyelek időt kértek, hiába vannak egy pontra a technikai időtől.
15:11 Kettőnél nem tudunk közelebb jönni, Polak ütötte be a pontot. Smarzeket nem sikerült sáncolni, ismét négy közte.
13:11 Szakmáryt nem sikerült leblokkolniuk a lengyeleknek. Smarzek hosszút ütött, de a lengyelek szerint a blokkról ment ki a labda. A játékvezetőknek volt igazuk, miénk a pont.
13:9 Most Dékány tartja a mieinket meccsben, Tálas feladása után szerzett pontot. Smarzek nem hagyja, hogy közelebb zárkózzunk.
12:8 Efimienko leütése nagyon pontos, majd újabb pontot szereztek a lengyelek.
10:8 Végre sikerült megtörni a lengyeleket, Dékány szerzett pontot. Sőt, Dékány ejtése is jó, két pontra zárkózunk.
10:6 Grajbert folytatja a pontgyártást, Salomoni pedig időt kért, hogy ne menjenek el a lengyelek. Nem tudunk mit kezdeni a szerváikkal, ezúttal Smarzek nyitott egy ászt.
Technikai szünet.
8:6 Előbb Polak, majd Grajber szerzett pontot a technikai időkérés előtt.
6:6 A hálóba szerváltak a lengyelek, majd Smarzeket ugyan leblokkoljuk, de a sáncról kiment a labda.
5:5 Dobi ütése a blokkról pattant ki. Szakmáryt is lesáncolták, megint egyenlő.
4:4 Polak újabb ász nyitásával fordítottak a lengyelek. Szakmáry révén megvan a válasz, egy remek fogadás és feladás után.
3:3 Smarzek ejtése ezúttal jó volt, majd Polak nyitását nem tudtuk visszaadni.
1:3 Kakolewska szépített, de Dobi visszaállította a kétpontos különbséget.
0:2 Wolosz ütött széleset, majd a lengyeleknél volt túl sok érintés. Ismét jól kezdtünk.

A második játszmát remek játékkal nyertük meg (Fotó: cev.lu)
A második játszmát remek játékkal nyertük meg (Fotó: cev.lu)

MÁSODIK JÁTSZMA

A második játszmában fokozatosan léptünk el az ellenféltől, volt, hogy tízzel is vezettünk (22:12), de a lengyelek nem adták fel, és három pontra is felzárkóztak. Végül Alberto Salomoni időkérései után ismét fordult a kocka, és ha nehezen is, de 25:19-re, 31 perc alatt megnyertük a szettet, így egyenlítettünk.

19:25 ÚGY IS VAN! Tálas kis híján ászt ütött, de ezt még megmentették a lengyelek, végül Dékány ütötte be a játszmalabdát, így egyenlítettünk.
19:24 Witkowska üti ki a labdát, a bírók nekünk adják a pontot, a lengyelek szerint a blokkról ment ki, de a challenge nekünk ad igazat, játszmalabdánk van!
19:23 Nagy a baj, Szakmáryt blokkolták le. VÉGRE! Dékány ütése kiment a blokkról. Időt kértek a lengyelek.
18:22 Nagyon közelítenek, Efimienko ejtése után már csak öt közte, jön az újabb magyar időkérés. Murek nyitott egy ászt, már csal négy közte.
16:22 Szakmáryt blokkolták le, Salomoni kér időt, meg kell állítani a lengyelek felzárkózását. Dékányt blokkolta le Bociek.
14:22 Bociek ejtése jó volt, majd Plesnierowicz szerváját Dékány nem tudta visszaadni.
12:22 Dobi szervájával nem tudtak mit kezdeni, majd a következőnél kiütik a lengyelek, így már tíz közte!
12:20 Smarzek hozza közelebb a lengyeleket, majd Dékány bombája kipattan a lengyelekről.
11:19 A hálóba küldtünk egy nyitást, majd Liliom javított.
10:18 Liliom nyitása után Wolosz ütötte ki a pályáról a labdát. Először van nyolc közte, időt is kértek a lengyelek.
10:17
Övék az első pont a technikai idő után, Szakmáry ütött hosszút, de Grajbert hibázott, így ismét héttel vezetünk.
Technikai szünet.
9:16 Micsoda bomba! Nagy nyitásaival nem bírnak a lengyelek, majd Szakmáry bombája pattan le védhetetlenül a lengyel térfélen.
9:15 Óriási harc volt a hálónál, de mi jöttünk ki belőle jól, Liliom ütötte be a pontot. Újabb Liliom-pont, ezúttal egy sánc után.
9:13 Ezúttal a lengyelek, egészen pontosan Smarzeknél fújtak hálót. Szakmáry ütése után blokkról ment ki a labda.
9:11 Wolosz nyitása után Smarzek szerzett pontot. Hálóérintés miatt pedig tovább zárkóznak a lengyelek.
7:11 Nagy ütése pont a vonalon pattant. Szpin nem tudott menteni Polak ütése után.
6:10 Tálas szerváját nem sikerült visszaadniuk a lengyeleknek. Efimienko szerzett pontot a lengyeleknek.
5:9 Kár érte, Dobi nyitása volt hosszú. De jön egy remek blokk, Nagy sáncolta Smarzeket.
Technikai szünet.
4:8 Liliom ütését kint látták a bírók, a challenge pedig ezt meg is erősíti. Szakmáry ütését azonban nem tudják blokkolni.
3:7 Szakmáry remek nyitása után nem tudták megmenteni a labdát a lengyelek. Szakmáry szerváját most megfogták, de Tálas szemfüles ejtését már nem tudták megmenteni.
3:5 Dobi ütése ismét pontos, átvettük a vezetést. Sőt egy kiváló védekezés után Grajbert a hálóba küldte a labdát.
3:3
A mieink rossz blokkja után Dobi szerzett pontot.
2:2 Fej fej mellett a csapatok, egy-egy pont mind a két oldalon.
1:1 Ismét mi szereztük az első pontot, most azonban gyorsan egyenlítettek a lengyelek.

(Fotó: cev.lu)
(Fotó: cev.lu)

 

ELSŐ JÁTSZMA

Az első játszmában 13 pontig vezettünk, onnan azonban átvették a kezdeményezést a lengyelek, és végül 36 perc alatt 25:22 meg is nyerték a szettet.

25:22 Az első játszmalabdát beütötték a lengyelek, Smarzek ütését nem tudtuk visszaadni, de a játékvezetők már amúgy is hálóérintést láttak a mieinknél.
24:22 Úgy van! Most a Liliom blokkolta Woloszt, egy pont közte! Dékány szervált az egyenlítésért, Smarzek elleni blokk azonban kipattant a pályáról.
23:21 Remek, most egymás után két pontot szereztünk, a másodiknál Nagy blokkolta Smarzeket.
23:19 Smarzek a második szerváját már elrontotta, Efimienko azonban kegyetlenül beütött egy ziccert.
22:18 Nem sikerült tovább zárkózni, Liliomról ment ki egy amúgy hosszúnak tűnő lengyel ütés. Sőt, Dékánynak nem sikerült visszaadnia Smarzek nyitását.
20:18 Smarzek hibázott, nagy hosszút ütött. Török beállt nyitni, szervájával pedig nem is tudtak mit kezdeni a lengyelek, remek csere volt.
20:16 Kakolewska ment fel ziccerben, és kegyetlenül be is ütötte a labdát. Dékány ütése a sáncról ment ki a játékvezetők szerint, de challenge-et kértek rá a lengyelek, és igazuk is van, övék a pont.
18:16 Végre ő is hibázott, Brzoska nyitása volt hosszú. Egy jó challenge után változott az ítélet, így mi kaptunk pontot.
18:14 Brzoska nyitása után megint nem sikerült visszaütni a labdát, Salomoni kikérte a második idejét is. Brzoska a hátára vette a lengyel csapatot, újabb pontot szerzett.
Technikai szünet.
16:14 Brzoska nyitása után nem sikerült visszatenni a labdát. Dékány széleset ütött.
14:14 Wolosz szervált a hálóba, majd javított feladása után Brzoska egyenlített.
Alberto Salomoni időt kért
13:13 Brzoska bombája a sarokban pattant le, majd Kakolewska ütött be egy ziccert, így egyenlítettek a lengyelek.
11:13 Nagy nyitása csak néhány centivel, de a vonalon kívül esett le. Újabb parádés labdamenet végén Liliomot blokkolták a lengyelek.
9:13 Smarzek ütését bent látták a vonalbírók, a challenge pedig nekik és a lengyeleknek adott igazat. Szakmáry ütésébe belekapott egy lengyel, de nem tudta a pályán tartani a labdát.
8:12 Óriási labdamenet volt, mindkét oldalon több nagy mentéssel, végül Liliom pontjának köszönhetően mi örülhettünk. Szakmáry ütése a a blokkról ment ki, ismét hárommal vezetünk.
8:10 Liliom ütése széles volt, és a blokkon sem változtatott irányt, ám nem egyenlítettek a lengyelek, mert a Dékény, Nagy kettős egy remek blokkot mutatott be.
7:9 Szakmáryt blokkolták jól a lengyelek, majd Grajbert nyitásával Tálas nem tudott mit kezdeni.
5:9 Grajbert ezúttal hosszút ütött, a lengyel kapitány pedig kikérte a második idejét is.
5:8 Dobi nyitása nem volt jó, majd Tálasnak nem sikerült blokkolnia Grajbert, sőt az antennához is hozzáért.
Technikai szünet.
3:8 Dobi ment fel remekül a hálónál, majd egy szép sánccal pontot is szerzett.
3:7 Szakmáry parádézik, egy remek ejtéssel tréfálta meg a lengyeleket, Kakolewska bombájával azonban nem tudtunk mit kezdeni.
2:6 Szakmáryt sikerült sáncolniuk a lengyeleknek, ám Dobi révén megint volt válaszunk.
1:5 Smarzek szerezte meg a lengyelek első pontját, majd Szakmáry állította vissza a négypontos különbséget Tálas feladása után.
0:4
Smarzek ütött hosszút, majd Szakmáry ütése pattant a pályára a blokkról. Azonnal időt kérnek a lengyelek.
0:2
Jól kezdtünk, előbb Nagy Eszter szerváját nem sikerült visszaadniuk a lengyeleknek, majd Liliom ejtése volt pontos.
0:0 Elkezdődött a mérkőzés.
A mieink zöld mezben, a lengyelek pedig kék és fehér szerelésben léptek pályára.

A játékosok befejezték a bemelegítést, és felsorakoztak a himnuszokhoz.

A tegnapihoz hasonlóan ma is csúszás van a programban, miután a Bulgária–Ukrajna összecsapás öt szettben dőlt el (a bolgárok 3:2-re nyertek). Igaz, ezúttal úgy tűnik, hogy nem egy órát, „csak” húsz percet késik a mieink mérkőzésének kezdése.

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik Lengyelország–Magyarország összecsapás a női röplabda Európa-bajnokság A-csoportjából. Tartsanak velünk!

A mieink tegnap a társházigazda Azerbajdzsán ellen kezdték meg a szereplésüket az Eb-n, ám hiába indult jól az első negyed, az azeriek végül 3:0-s sikert arattak. Részletek a meccsről itt!

Tegnap a csoport másik mérkőzésén Lengyelország rendkívül nagy küzdelemben, 1:2-ről fordítva győzte le Németországot.

Nem tört meg a magyar válogatott az azeriek ellen elszenvedett vereség után. A csapatkapitány Bokorné Liliom Rita szerint nincs nyomás az együttesen, de a lengyelek ellen szeretnék betartani a megbeszélt taktikai elemeket. Beharangozó a helyszínről itt!

A Magyar Röplabdaszövetség főtitkára, Ludvig Zsolt szerint bravúr kell a továbbjutáshoz. A teljes interjú itt!

A MAGYAR KERET: Szakmáry Gréta, Tóth Fruzsina (liberó), Szpin Renáta (liberó), Czina Kata, Tálas Zsuzsanna, Dékány Bernadett, Soós Nikolett, Villám Lilla, Dobi Edina, Bokorné Liliom Rita, Nagy Eszter, Bleicher Réka, Török Kata
Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni

A PROGRAM (magyar idő szerint)
A-CSOPORT (Baki)

Szeptember 22.
Magyarország–Azerbajdzsán 0:3
Lengyelország–Németország 3:2
Szeptember 23.
Lengyelország–Magyarország,16 (Tv: M4 Sport)
Szeptember 24.
Azerbajdzsán–Lengyelország, 16
Németország–Magyarország,18.30 (Tv: M4 Sport)
Szeptember 25.
Németország–Azerbajdzsán, 16 (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT (Tbiliszi)
Szeptember 22.
Olaszország–Grúzia 3:0
Fehéroroszország–Horvátország 3:2
Szeptember 23.
Grúzia–Horvátország 1:3
Olaszország–Fehéroroszország, 18
Szeptember 24.
Grúzia–Fehéroroszország, 15
Horvátország–Olaszország, 18
C-CSOPORT (Baki)
Szeptember 22.

Ukrajna–Oroszország 2:3
Szeptember 23.
Bulgária–Ukrajna 3:2
Törökország–Oroszország, 18.30
Szeptember 24.
Bulgária–Törökország, 13.30
Szeptember 25.
Oroszország–Bulgária, 13.30
Törökország–Ukrajna, 18.30
D-CSOPORT (Ganja)
Szeptember 22.

Szerbia–Csehország 3:0
Hollandia–Belgium 3:1
Szeptember 23.
Csehország–Belgium 3:1
Szerbia–Hollandia, 18
Szeptember 24.
Belgium–Szerbia, 15
Csehország–Hollandia, 18

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
RÁJÁTSZÁS (Baki)

Szeptember 26.
B2–D3
D2–B3
Szeptember 27.
A2–C3
C2–A3
NEGYEDDÖNTŐ (Baki)
Szeptember 28–29.

ELŐDÖNTŐ (Baki)
Szeptember 30.
A 3. HELYÉRT
Október 1., 14 ó
A DÖNTŐ
Október 1., 17 ó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik