Női röplabda: 18 éves centert igazolt a Vasas Óbuda

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.05.15. 11:44
null
Új centere van a Vasasnak (Fotó: vasasvolleyball.hu)
A Vasas Óbuda női röplabdacsapata szerződtette a 18 esztendős centert, Tettamanti Virágot – számolt be róla a vasasvolleyball.hu. 

 

A 18 esztendős utánpótlás-válogatott, junior bajnoki ezüstérmes centerrel erősítette meg keretét a Vasas Óbuda női röplabdacsapata.Tettamanti Virág a Gödöllői RC együttesétől szerződik a fővárosba.

„Tizenegy éve kezdtem röplabdázni, Ó Nagy Miklós és Szabados István voltak az edzőim. Előtte kosaraztam is, de mivel nem vagyok harcias típus, a röplabdában meg nincs fizikai kontaktus, végül emellett maradtam” – mondta szerződése aláírását követően a Vasas honlapjának Tettamanti.

A fiatal center eddig két szezont játszott a gödöllői felnőttcsapatban: az elsőben kiegészítő ember volt, a másodikban ugyanakkor szinte végig pályán volt.

Mindkét idényből sokat tanultam, az elsőből azt, hogy milyen, ha csak pár labdameneted van bizonyítani. Teljesen átértékeltem akkor, milyen az, amikor rendszeresen játéklehetőséget kapok, még úgy is, hogy edzésmunkában, utazásban és minden másban nagy váltás volt az utánpótlásból az NB I-be kerülni. Szerencsés voltam, mert öten egyszerre kerültünk fel a felnőttbe, így együtt élhettük meg ezeket az időket. A második idényre szinte teljesen szétszéledt a korábbi brigád, csak mi, fiatalok maradtunk, így aztán bár sokat játszottam, sokáig szinte minden meccsünket elveszítettük. A szezon második felére elkezdtünk összeállni, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ennek köszönhetően a szoros meccseket már meg tudtuk nyerni, de igazából nem is ezt, hanem az ifi és a juniordöntőt sajnálom, mert nagyon jó csapatunk volt” – összegezte az elmúlt szezonokat a center.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik