Női röpi Eb: A Himnuszig egész jól bírtam, akkor éreztem, hogy vége van – Sándor Renáta

Vágólapra másolva!
2019.08.30. 06:43
Megható pillanatokkal ért véget a magyar női röplabda-válogatottnak a budapesti Európa-bajnokság. A hollandok elleni utolsó csoportmeccs után ugyanis nemcsak a közönségtől köszönt el a csapat, hanem a pályafutását befejező Bokorné Liliom Ritától és Sándor Renátától is. 

A lefújás után először Bokorné Liliom Rita mondott elcsukló hangon búcsúbeszédet, majd a csapat egymás kezét fogva a szurkolókkal együtt elénekelte a Himnuszt. Ettől a pillanattól természetesen mindkét visszavonuló játékos meghatódott.

„Nagyon érzelmes volt, nehéz volt azokban a percekben megszólalni – mondta a 98-szoros válogatottSándor Renáta az NSO Tv-nek még mindig könnyes szemekkel. – A Himnuszig elég jól bírtam, de akkor kijött minden, és ott éreztem, hogy vége van, nem lesz több, és ez az utolsó himnusz. Még mindig nehezen tudok megszólalni. De nagyon örülök, hogy ilyen módon tudtam befejezni a pályafutásomat, egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon.”

„Az utolsó Himnuszomat a szurkolókkal szerettem volna elénekelni, és ez sikerült is – árulta el a 116-szoros válogatottBokorné Liliom Rita, aki karjában a keresztfiával, Mátéval állt az NSO Tv kamerája elé. – Nagyon büszke vagyok rá, hogy itt tarthatom a kezemben, mert ez volt az első röplabdameccse, s bár az utolsó is, de örülök, hogy a család így egyben van!

Videónkban arró is beszélnek, hogyan élték meg a budapesti Eb-t, s melyik a pályafutásuk legszebb emléke.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG
5. FORDULÓ

HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 3:0 (17, 13, 15)
Papp László Budapest Sportaréna, 2700
néző.V:Ovuka (bosnyák), Sarikaya (török)
HOLLANDIA:BUIJS12,Belien7,SLÖETJES18,Daalderop5,DE KRUIJF13,Bongaerts2. Csere:Schoot (liberó), Lohuis, Jasper4,Plak2,Dijkema.Szövetségi kapitány:Jamie Morrison
MAGYARORSZÁG:Sándor2,Nagy E.1,Bokorné Liliom3,Szakmáry5,Pekárik3,Tálas.Csere:TÓTH F. (liberó), Bleicher R.3,Török K.1,Dékány3,SZERENCSÉS-MIKLAI5,Gyimes1,Németh A.3. Szövetségi kapitány:Jan De Brandt
Az eredmény alakulása.1. játszma:3:1, 6:6, 11:7, 17:11, 20:14, 24:17.2. játszma:4:1, 9:3, 10:9, 17:10, 21:11, 24:12.3. játszma:0:3, 6:9, 10:9, 14:11, 24:15
MESTERMÉRLEG
Jamie Morrison:
– Jó ez a magyar válogatott, erősen szervált. Mi remekül végrehajtottuk, amit elterveztünk, két és fél szettig mindenképpen, elégedett vagyok a mérkőzéssel. A csoportkörrel is, elképesztően sok meccset játszottunk az elmúlt időszakban, igyekeztem forgatni a csapatot. Remek játékosaim vannak, büszke vagyok rájuk.

Jan De Brandt:– Kár, hogy nem tudtuk megnyerni a románok elleni mérkőzést. Minden szettben közel voltunk hozzájuk, ha sikerül akkor győznünk, sokkal nyugodtabbak lettünk volna, és kényelmesebb helyzetből vártuk volna a folytatást. A horvátok, az azeriek és a hollandok túl erősek nekünk, nem voltunk elég jók ehhez a szinthez.

A MAGYAR NŐI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT KERETE

Feladók:Bleicher Réka(Újpesti TE),Tálas Zsuzsanna(Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Ütők:Bokorné Liliom Rita(Újpesti TE),Dékány Bernadett(Vasas Óbuda),Szerencsés-Miklai Zsanett(1. MCM-Diamant Kaposvár),Németh Anett(Coastal Carolina University – Egyesült Államok),Sándor Renáta(Allianz MTV Stuttgart – Németország),Szakmáry Gréta(SSC Palmberg Schwerin – Németország),Török Kata(Vasas Óbuda)
Centerek: Gyimes Zsófia(Kansas State University – Egyesült Államok),Nagy Eszter(Rote Raben Vilsbiburg – Németország),Pekárik Eszter(Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Liberók: Molcsányi Rita(Swietelsky-Békéscsabai RSE),Tóth Fruzsina(Fatum-Nyíregyháza)

A NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTJAI
A-csoport (Ankara):
Törökország, Szerbia, Bulgária, Franciaország, Finnország, Görögország
B-csoport (Lódz):Lengyelország, Olaszország, Belgium, Ukrajna, Portugália, Szlovénia
C-csoport (Budapest):MAGYARORSZÁG,Hollandia, Horvátország, Azerbajdzsán, Románia, Észtország
D-csoport (Pozsony):Szlovákia, Oroszország, Németország, Fehéroroszország, Spanyolország, Svájc

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG PROGRAMJA ÉS EREDMÉNYEI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik