A harmadik számú európai sorozatban, a Challenge-kupában induló együttes a júniusi sorsolás óta várt ellenfelére, akkor ugyanis csak annyi derült ki, hogy a Balkán Kupa győztesével játszanak majd Sasa Nedeljkovic vezetőedző tanítványai.

A hétvégén megrendezett négycsapatos tornát a török első osztály előző szezonjának hatodik helyezettje nyerte, így a kaposváriak velük csaphatnak össze előbb november 6-án hazai pályán, majd két héttel később idegenben.

A Türk Hava Yollarinál szerepel többek között a kétszeres Eb-ezüstérmes holland Anne Buijs, illetve a kétszeres Nemzetek Ligája-győztes amerikai Madison Kingdon is.

A többi nemzetközi kupainduló magyar együttes közül a Bajnokok Ligája-résztvevő Vasas a selejtező első körében a montenegrói bajnok ZOK Luka Barral találkozik, a CEV Kupában érdekelt Fatum Nyíregyháza a román CSM Targovistével csap össze, míg a Challenge-kupában a Békéscsabai RSE a lett Rigas Volejbola Skolával mérkőzik, az Újpest pedig az orosz Jenyiszej Krasznojarszk együttesét kapta ellenfélül.