Női röpi MK: a Vasas fél lábbal már a döntőben

MTI/T. Z.MTI/T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 19:23
Az angyalföldi csapat nagy lépést tett a döntő felé (Fotó: vasasvolleyball.hu)
A Vasas 3:0-ra legyőzte a Kaposvárt a női Magyar Kupa elődöntőjének első találkozóján. A párharc visszavágóját szerdán rendezik Budapesten.

 

A hazai porondon veretlen Vasas szerdán még Párizsban, a CEV-kupa negyeddöntőjének visszavágóján volt érdekelt, így az alapszakaszt második helyen záró kaposváriak várhatták kipihentebben és felkészültebben a kupaelődöntőt.

A két együttes a mostani idényben eddig kétszer találkozott: a fővárosiak hazai pályán 3:1-re, idegenben 3:0-ra győzték le a legutóbbi 13 tétmeccsükön 11-szer győztes somogyiakat.

A vasárnapi összecsapás első szettjében a Vasas nyitóteljesítményben és blokkmunkában sokkal jobban teljesített vendéglátójánál, így bár a támadási hatékonysága nem volt túl magas, simán szerezte meg a vezetést.

A második felvonás első harmadában jobban teljesített a Kaposvár, de a Vasas a magyar válogatott center, Papp Orsolya vezérletével a 9:9 után következő kilenc labdamenetből nyolcat megnyert, tekintélyes előnyét pedig a játékrész végéig folyamatosan növelte.

A harmadik etapban sokáig a kaposváriak vezettek, de két-három pontnál nem tudtak nagyobb előnyt kialakítani. A játékrész közepétől azonban ismét feljavult a fővárosiak blokkvédekezése, aminek köszönhetően fordítottak, és a végjátékhoz érve már ők vezettek. A Kaposvár ugyan még egyszer fordítani tudott, de a hajrában a Vasas a gambiai-szlovén kettős állampolgárságú Fatoumatta Sillah – aki 19 pontig jutott – támadásaival lezárta a mérkőzést.

RÖPLABDA
Női Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Kaposvári NRC–Vasas Óbuda 0:3 (–17, –14, –24)
KORÁBBAN
Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (–17, –18, 22, –23)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik