Férfi röplabda: „Nagyon várjuk már, hogy új ingereket kapjunk”

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 09:19
null
Bögöly Gábor (szemben), a Kaposvár ütője bízik benne, hogy a somogyi csapat BL-selejtezőben mutatott formája elég lesz a hazai győzelemhez a CEV-kupában (FOTÓ: FÖLDI IMRE)
A magyar rekordbajnok Kaposvár a második, míg a fővárosi Pénzügyőr a harmadik számú európai klubsorozatban küzd a legjobb 16 közé jutásért.



A BAJNOKOK LIGÁJA UTÁN a CEV-kupában bizonyíthat az Extraliga-címvédő Kaposvár férfi röplabdacsapata. A magyar rekordgyőztes az elitsorozat selejtezőjének első, október végi fordulójában csak rosszabb játszmakülönbsége miatt csúszott le a továbbjutásról, így most a második számú európai klubsorozatban folytathatja a 16 közé jutásért: szerda este hazai pályán kezdi a svájci Chenois Geneve elleni párharcot. A hazája élvonalában legutóbb negyedik, jelenleg négyből négy meccset megnyerve a második helyen álló genfiek keretében a hazai röplabdázók mellett két észt, továbbá brazil, spanyol, amerikai és Puerto Ricó-i légiós is található, a tréner pedig az olasz Marco Camperi, aki másodedzőként olasz bajnokságot és BL-t nyert a Civitanovával.

PROGRAM

CEV-KUPA, FÉRFIAK
A 16 közé jutásért, 1. mérkőzés

18.00: FINO KAPOSVÁR SE–Chenois Geneve (svájci)

CHALLENGE-KUPA, FÉRFIAK
A 16 közé jutásért, 1. mérkőzés

19.00: PÉNZÜGYŐR SE–Ribola Kastela (horvát)
A visszavágókat november 29-én rendezik.

„Kiélezett és színvonalas mérkőzésre számítok – mondta a kaposváriak válogatott ütője és csapatkapitánya, Bögöly Gábor. – A svájci liga jó, az előző idényben is ottani riválissal, a későbbi bajnok Schönenwerddel találkoztunk a CEV-kupában a legjobb harminckettő között. Nem szabad lenézni a riválist, biztos vagyok benne, hogy jó, nemzetközi szintű röplabdát játszik, de a hazai pálya egyértelműen mellettünk szól. Bízom benne, hogy a BL-selejtezőben mutatott forma elég lesz most is, és itthon nyerünk. A genfiek ahhoz hasonló vagy talán kicsit jobb minőséget képviselnek, mint a BL-tornán a montenegrói Budva. A Bajnokok Ligája-selejtezős tapasztalatokat is tudjuk kamatoztatni, a magasabb színvonalú nemzetközi találkozók mindenkinek önbizalmat és további rutint adtak.”

A 26 éves, 192 centi magas játékos szerint az ilyen párharcokban az első meccsen mindig óvatos tapogatózás zajlik, mindkét csapat próbálja a saját játékát hozni, és csak a visszavágóra lehet teljes mértékben felkészülni az ellenfélből. Szerdán is igyekeznek ráerőltetni a stílusukat a Geneve-re, bízva abban, hogy az elég lesz a jó szerepléshez.

A bajnoki bronzérmes Pénzügyőr a Challenge-kupában szintén a 16 közé jutásért küzd a hatszoros horvát bajnok Kastela ellen, először itthon, az Újpest Szilágyi utcai csarnokában. A fővárosiak a selejtezőben játék nélkül jutottak tovább az izraeli Kfar Szabával szemben, miután a rivális az izraeli–palesztin háborús konfliktus miatt visszalépett a harmadik számú kontinentális sorozattól. A belga, bosnyák és montenegrói légióst is bevető ellenfél a harmadik helyen áll a horvát élvonalban, a regionális Közép-európai Ligában viszont eddigi két meccsén még szettet sem nyert.

„Én is és a csapat is nagyon várjuk már, hogy új ingereket kapjunk, ebben nyilvánvalóan az is közrejátszik, hogy az előző körben nem tudtunk pályára lépni – tekintett előre a Pénzügyőrrel eddig két bajnokságot és négy Magyar Kupát nyerő edző, Jókay Zoltán. – Jó csapat a Kastela, míg a mi együttesünk most olyan, hogy bárkivel képes eredményesen felvenni a versenyt, és bárkitől ki tud kapni. Bízom benne, hogy a nemzetközi párharc olyan motivációt ad mindenféle teher nélkül, hogy a szebbik arcát mutatja a társaság, és akkor tényleg bármi lehet.”

A PSE-hez a napokban visszatért a 2022-ben a férfiélvonal legjobb külföldi játékosának megválasztott brazil liberó, Bruno Feliciano.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik