Női röpi: a hazai címvédések mellett BL-beli meccsgyőzelem is célja a Vasasnak

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 16:14
null
Sajtótájékoztatót tartott a Vasas (Fotó: Földi Imre)
A magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is a címvédés a célja a Vasas Óbuda női röplabdacsapatának, amely szeretne a Bajnokok Ligájában is mérkőzést nyerni.

A fővárosi klub szerdai sajtótájékoztatóján Sarlós Márton, az együttes ügyvezetője elmondta, a nyáron úgy alakították ki a játékoskeretet, hogy a minőségi külföldiek mellett a klub utánpótlásában nevelkedő legtehetségesebb játékosok is lehetőséget kapjanak.

„Azt gondolom, sikerült olyan röplabdázókat igazolni, hogy a hazai sorozatokban a címvédésért szállhatunk harcba. Emellett éve óta üldözzük az első Bajnokok Ligája-meccssikerünket, ami, remélem, a mostani idényben összejön” – mondta az elitsorozatról Sarlós.

A korábbi években selejtezős Vasas a mostani idényt a főtáblán kezdi novemberben, a B-csoportban a legutóbb döntős török Eczacibasi és az olasz Scandicci mellett a bolgár Marica Plovdivval van azonos négyesben. Az együttesek közül utóbbi ellen az ügyvezető szerint reális esély lehet a sikerre, a csoport harmadik helyén végző együttesek pedig a CEV Kupában folytathatják szereplésüket.

A klub vezetőedzője, a görög Jannisz Atanaszopulosz mindenekelőtt köszönetet mondott kollégáinak amiatt, hogy amíg ő a cseh válogatottal az Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn vett részt, elvégezték a szükséges munkát, és így keddi visszatérésekor olyan állapotban találta a csapatot, amilyenben lennie kell a felkészülésnek ezen időszakában.

„A magyar bajnokság meglátásom szerint ismét erősödött, így biztosan nem lesz ott sem könnyű dolgunk. Emellett címvédőként újra mindenki a mi skalpunkra vadászik, de ezt igyekszünk pluszmotivációként felhasználni” – fogalmazott a tréner.

Atanaszopulosz a csapat várható játékáról elmondta, az új szerzeményeket abban a reményben igazolták, hogy a támadásbefejezésekben hatékonyabb lesz majd az együttes.

„Fontos az is, hogy az előzőekben jól működő dolgokat, így a blokkvédekezést és az agresszív nyitásokat átmentsük az új szezonra is. Akárcsak az előző években, most az tudom mondani, hogy várhatóan januártól fogjuk tudni a legmagasabb szinten játszani azt a játékot, amit szeretnénk” – nyilatkozta a vezetőedző.

(Fotó: Földi Imre)
(Fotó: Földi Imre)

A csapatkapitány, a Vasasban ötödik szezonját kezdő Ajsan Abdulazimova arról beszélt, annak ellenére, hogy mindent megnyert már Magyarországon, továbbra is motivált, és nagyon szeretne újabb aranyérmeket szerezni.

„Egyértelmű cél, hogy a BL-ben is előre lépjünk, ehhez pedig továbbra is minden adott a Vasasban. A játékosok és a teljes stáb nevében ígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a klubtörténet tovább írásáért” – jelentette ki az azeri center.

Török Kata, a Vasasban már nyolcadik szezonját kezdő magyar válogatott ütőjátékos kiemelte, a sok itt töltött év ellenére sincs szüksége extra motivációra, mert nagyon szeret ebben a klubban röplabdázni.

„A válogatottban összeszedett vállsérülésem is javul, folyamatosan kezelésekre és gyógytornára járok, most kezdtem újra a teljes értékű munkát, nagyon remélem, hamarosan újra a pályán lehetek” – utalt sérülésére a válogatott röplabdázó.

Török hozzátette, reméli, hogy a magyar sorozatokban is színvonalas mérkőzéseket játszanak majd, mert a jó nemzetközi szerepléshez ez elengedhetetlen.

A Vasas jövő szombaton a Kaposvár ellen kezdi a magyar bajnokságot, míg a Bajnokok Ligájában november 8-án az Eczacibasi otthonában lép először pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik