Női röpi: „Csapatként kell dolgoznunk, nem egy-két embertől várni a megoldásokat”

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 09:22
Továbbjuthat-e női röplabda-válogatottunk a csoportjából az augusztus 17-én kezdődő Európa-bajnokságon? Németh Anett úgy véli, a papírforma szerint nem, de hozzátéve, hogy nincs lehetetlen, míg Kiss Gréta nagyon is bizakodó. A magyar csapat két húzóemberével a románok elleni keddi edzőmeccs után beszélgetett az NSO Tv. 

„Az összetartás. Viszonylag megfiatalodtunk, nagyon összetartóak vagyunk, együtt dolgozunk, az egész társaság jól kijön egymással. Úgyhogy erre kell építkezni, hogy nem képeket vágunk egymásra vagy bosszankodunk, ha valami nem úgy sikerül, hanem támogatjuk egymást végig, együtt megyünk előre, s nem egy-két embertől várjuk a megoldásokat” – válaszolta Németh Anett arra a kérdésre, mi lehet a jócskán átalakult magyar női röplabda-válogatott erénye az Európa-bajnokságon.

Videónkban Kiss Grétával arról is beszélnek, hogyan halad a csapat felkészülése az augusztus 17-én kezdődő kontinensviadalra, milyen a munka a márciusban kinevezett szövetségi kapitánnyal, Alessandro Chiappinivel, valamint a csoportból való továbbjutás esélyeit is latolgatják.

A MAGYAR NŐI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Centerek:Kump Alíz (Swietelsky-Békéscsaba), Lászlop Alexandra (Fatum-Nyíregyháza), Nacsa-Pekárik Eszter (Szent Benedek RA), Pintér Andrea (Swietelsky-Békéscsaba)
Feladók:Berkó Liliána (MTK Budapest), Boskó Ágnes (Újpesti TE)
Feladóátlók:Németh Anett (Pinerolo – Olaszország), Petőváry Panni (ASP Thetisz Bulasz – Görögország), Vezsenyi Adrienn (MÁV Előre SC)
Liberók:Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)
Ütők:Glemboczki Zóra (Swietelsky-Békéscsaba), Kiss Gréta (SC Potsdam – Németország), Török Kata (Vasas Óbuda)

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-PROGRAMJA (BELGIUM, GENT)

Augusztus 17.: Magyarország–Belgium, 20.00 óra
Augusztus 19.: Ukrajna–Magyarország, 17.00
Augusztus 20.: Magyarország–Lengyelország, 20.00
Augusztus 22.: Szlovénia–Magyarország, 17.00

Augusztus 23.: Magyarország–Szerbia, 20.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik