Strandröplabda: történelmi magyar arany a szlovéniai MEVZA-tornán

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 23:41
null
Először szereztek magyar strandröplabdázók érmet, s egyből aranyat egy világranglista pontszerző nemzetközi tornán (Fotó: Hunvolley.hu)
Aranyérmet szerzett a szlovéniai Kranjban megrendezett strandröplabda MEVZA-tornán Hajós Artút és Stréli Bence. Magyar strandröplabdázó eddig még érmet sem szerzett olyan nemzetközi tornán, amelyen világranglistapontokat lehet szerezni, most viszont egyből összejött az arany is.

 

A négyszeres bajnok magyar páros csoportgyőztesként egyből a legjobb nyolc közé jutott, ahol az első helyen kiemelt osztrák Schnetzer/Petutsching kettőssel kerültek szembe, s bár az első játszmát elvesztették 21:19-re, ezután 21:14-gyel egyenlítettek, majd a döntő szettben 15:12-re diadalmaskodtak, s ezzel bejutottak a legjobb négy közé.

Ilyen eredményt egyszer már elértek egy maribori MEVZA-tornán, ahol ők és a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros egyaránt a negyedik helyen zárt. Ezúttal azonban ezt is sikerült megfejelni, miután az elődöntőben, ugyancsak a döntő játszmában nyertek a cseh Knobloch/Kittel duó ellen (21:14, 17:21, 15:11), s ezzel beverekedték magukat a döntőbe is, ahol egy hazai duó, Sen és Zemljak várt rájuk. Az első szettet végig vezetve hozták 21:19-re, a másodikban viszont 10:16-ról fordítottak, s nyertek végül ugyanilyen arányban.

Az arany azért történelmi tett, mert bár a korosztályos MEVZA-tornákról rendre érmekkel, sőt aranyakkal térnek hazai versenyzőink, a felnőtteknél most először sikerült dobogós helyet szerezni, s egyből egy aranyat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik