Sportrádió: nagy lépés lenne az Arany Európa-liga a férfi röplabda-válogatottnak

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 16:00
null
A Sportrádióban Nagy Péter, a magyar férfi-röplabda válogatott szövetségi kapitánya vendégeskedett
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Virányi Zsolt vendége ifjabb Nagy Péter volt. A magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya beszélt az Ezüst Európa-ligáról, az elvárásokról, a férfi bajnokság jelenlegi helyzetéről és saját munkásságáról.

A magyar férfi röplabda-válogatott szerdán Ciprus ellen Ezüst Európa-Liga elődöntőt játszik, majd hétvégén Békéscsabán a döntőbe jutás lehet a tét. A Sportrádióban Virányi Zsolt Nagy Péterrel, a válogatott szövetségi kapitányával beszélgetett.

„Mi messze vagyunk a csúcstól, de nincs ezzel semmi probléma. Nem kell félrebeszélni. Az, hogy pár éven belül a magyar válogatott reálisan kijusson az Európa-bajnokságra, az is egy nagyon nehéz feladat. Egyelőre nagy az űr, de ezt tudjuk, sajnos ez a realitás. Ha az ember tisztában van a realitással, akkor van lehetősége változtatni" – mondta a válogatott kapcsán Nagy Péter, aki számára fontos volt, hogy tele legyen fiatalokkal a csapat.

A magyar férfi bajnokság kapcsán Nagy úgy gondolja, hogy a rájátszásban túl nagy volt az ugrás az intenzitás teré, ami valamilyen szinten természetes folyamat. Nagy azonban úgy gondolja előnyösebb lenne, ha az intenzitás és a sebesség növelése már az alapszakasz végén elkezdődne. Ezzel a csapatok és a játékosok teljesítménye is emelkedhetne.

„Sok játékos érintett az U22-es Eb-selejtezőn. Jövőre ugyanígy az EL-ben folytatjuk, reményeink szerint sikerül bejutni most a döntőbe, talán meg is nyerni azt, akkor az Arany Európa-Liga várna ránk. Ez egy nagy lépés lenne nekünk, de a lehetőségek szerint ott is tudnánk sikereket elérni” – mondta a jövőbeli tervek kapcsán Nagy Péter.

RÖPLABDA
Férfi Európa-liga, ezüst divízió
Elődöntő, 1. mérkőzés, Nicosia

Ciprus–Magyarország

VASÁRNAP
Elődöntő, visszavágó
18.00:
Magyarország–Ciprus, Békéscsaba

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik