Női röpi Extraliga: marad az edzői stáb Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
2023.05.12. 13:11
null
Tomás Varga vezetőedző marad Nyíregyházán (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet Magyarország)
Nem lesz változás a Fatum-Nyíregyháza szakmai stábjában, így a következő szezonban is Tomás Varga marad a vezetőedző a Magyar Kupában bronzérmes, a bajnokságban negyedik női röplabdacsapatnál.

A klub pénteken honlapján jelentette be, hogy még folynak az egyeztetések mind a játékosokkal, mind a stábtagokkal, de az már eldőlt, nem lesz változás a szakmai keretben.

„A saját nevelésű utánpótlás játékosokkal már augusztus elején elkezdjük a felkészülést, nekik kicsit több idő kell, hogy megszokják fizikálisan azt a tempót, amit a felnőttekkel végzünk. A teljes keret pedig augusztus 15-én áll munkába. Bízunk abban, hogy egy jó felkészülés után eredményesek leszünk a bajnokságban” – idézte a klub Tomás Varga vezetőedzőt.

Korábban kiderült, hogy a szlovén ütő, Selena Leban és a török center, Merve Cepni is már biztosan távozik Nyíregyházáról, mellettük pedig az ukrán liberó, Viktorija Nikolajcsuk, a lett ütő, Anija Jurdza, poszttársai, a kazah Krisztina Belova és a trinidadi Darlene Ramdin is elhagyja az együttest.

Szintén elhagyja a bajnokságban negyedikként zárt szabolcsi klubot mindkét magyar feladó, a szerb felmenőkkel rendelkező Cicic Marija, valamint a venezuelai származású Kovács-Francesco Genesis.

Mindez azt jelenti, hogy a – szezon közben már távozottakkal együtt – kilenc külföldiből nyolc biztosan nem Nyíregyházán folytatja, míg a szlovák Deana Valentováról egyelőre nem közöltek információt.

A közleményben a csapat vezetése megerősítette, hogy több kiszemelttel már a következő napokban szerződést köthet.

Horváth Kristóf, a magyar férfi röplabda-válogatott ütője francia borzérmesként várja a férfi röplabda Európa-ligát

A magyar szövetség honlapjának a 23 éves röplabdázó pénteken elmondta, vegyes érzései vannak az elmúlt idény kapcsán, mert bár túlszárnyalták az előzetes elképzeléseket, a játékperceivel nem elégedett.
„A vezetés elvárásait többszörösen túlszárnyaltuk, a bajnokság végére klubtörténeti sikert értünk el, hiszen a Nantes még soha nem volt bronzérmes az első osztályban. Nagyon örültem, hogy a részese lehettem ennek az eredménynek, és egy kis részét ebből a magaménak is tudhatok, azonban a pályán töltött időmmel nem vagyok elégedett.”

Horváth a magyar válogatott hétfőn kezdődő edzőtáborával kapcsolatban kifejtette, örült a meghívónak és várja a közös munkát ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitánnyal.

„Minden nyáron egy extra kihívás megméretni magunkat és képviselni az országunkat. Külön motiváció, hogy azok között lehetek, azokkal együtt küzdhetek, akiket már régóta ismerek, és követek távolról a szezon során. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a munkát és bízom benne, hogy egy hatékony és összetartó brigád alakul most ki, amely meghálálja a kapitány bizalmát” – fogalmazott Horváth.

Meglátása szerint az Európa-liga ezüst divíziója jó erőfelmérő lesz, a hazai meccseken nagyon számítanak a szurkolók segítségére is, ők pedig igyekeznek majd a lehető legjobb teljesítménnyel előrukkolni.

A magyarok az Európa-liga ezüst divíziójában a B-csoportban szerepelnek Ausztria és Grúzia társaságában, első mérkőzésüket május 27-én vívják Érden a grúzok ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik