Sportrádió: célba vette az olasz és a török röpibajnokságot is Németh Anett

Vágólapra másolva!
2022.10.24. 07:21
null
<strong>Németh Anett</strong> a magyar válogatott játékosaként (Fotó: Árvai Károly)
Jövő szombaton kezdi meg szereplését a német élvonalban Németh Anett, a magyar válogatott feladó-átlója, aki a Potsdam légiósaként beszélt a következő idény céljairól a Sportrádió Hazafutás című műsorában Virányi Zsoltnak. Vágya, hogy Olaszországban játszhasson majd, miközben szívesen kipróbálná magát a szintén nagyon erős török bajnokságban is. Szót ejtett arról is, hogy hol van a helye a magyar női röplabda-válogatottnak Európában.

„Európa élmezőnyétől messze van a magyar válogatott – jelentette ki a 22 éves Németh Anett.Tehetséges csapatunk van, sok fiatal épül be, tehát van bennünk potenciál, de reálisan kell látni, hogy egy szerb, olasz vagy akár egy lengyel és német válogatott is bőven előttünk jár. Inkább az európai középcsapatokkal kell felvennünk a versenyt, azokkal, akik papíron egy kicsit erősebbek nálunk, mint, mondjuk, az ukrán vagy a horvát válogatott, esetleg a csehek és a franciák. Arra a szintre kell eljutnunk, hogy tudjunk nagyon kemény meccseket játszani velük és minél többször győzni ellenük.”

A következő idény céljai kapcsán elárulta, hogy szeretnék megismételni a tavalyi szereplésüket, a bajnokságban döntőzni és nyerni akarnak, de a kupában is a finálé a céljuk, míg a Bajnokok Ligájában a nehéz csoportjuk miatt a pozitív szereplés.

Németh Anett egyénileg szeretne továbbhaladni azon az úton, amelyen tavaly elindult. Tovább akar fejlődni, tovább akarja építeni magát, hogy még inkább meghatározó játékosa legyen a csapatának és a bajnokságának is. És hogy melyiket tartja a legerősebb ligának?

„Szerintem a legerősebb bajnokság az olasz, de az olasz és a török között minimális a különbség. Az orosz bajnokság is erős, de ott jobban limitálva van a külföldi játékosok száma, mint a másik kettőnél” – mondta Németh, és hozzátette, célja, hogy egy nap Olaszországban játsszon, mivel az olasz bajnokság, a kultúra és az ország is nagyon vonzza őt, ugyanakkor szívesen kipróbálná magát Törökországban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik