Röplabda: 2025-ig hosszabbított magyar vezetőedzőjével a Suhl

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 21:14
A német női röplabdabajnokságban dolgozó Hollósy László vezetőedző szerződését 2025-ig meghosszabbította a VfB Suhl Lotto Thüringen.

A 45 éves magyar tréner 2020 nyarán szerződött Suhlba, amelyet előbb a hatodik, majd a legutóbbi idényben pedig az ötödik helyig vezetett a Bundesligában. Utóbbinak köszönhetően a klub a soron következő idényben a harmadik számú európai kupasorozatban, a Challenge Kupában szerepelhet.

„Mindig is álmom volt, hogy a német első osztályban edzősködjek. Azzal a céllal érkeztem ide, hogy évről évre erősebb csapatot építsünk, de arra talán senki nem számított, hogy a harmadik évben már Európában is megmutathatjuk magunkat” – mondta Hollósy László szerdai sajtótájékoztatóján.

A szakember hozzátette, boldog Suhlban, így a vezetőségnek nem kellett sokáig győzködnie a szerződéshosszabbítás miatt. Eredeti kontraktusa jövő nyáron járt volna le a német együttesnél.

A 2019-ben Magyarországon a női csapatoknál az év edzőjének választott Hollósy korábban megfordult Finnországban és Cipruson is, a BSE-vel magyar bajnokságot, a Nyíregyházával kétszer Magyar Kupát nyert, 2013 és 2014 között pedig a női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.

A Suhl – amely október végén a bajnoki címvédő Stuttgart otthonában kezdi a Bundesligát – a Challenge Kupához a 32-es főtáblán csatlakozik, ahol a selejtezőből érkező szlovák Slavia EU Bratislava vagy az azeri Azerrail Baku vár majd rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik