Női röpi Extraliga: az MTK megszerezte a hetedik helyet

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.07. 21:28
null
A kék mezes MTK sáncolni próbál a miskolci meccsen (Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János)
Az MTK megszerezte a hetedik helyet a női röplabda Extraligában, miután a helyosztó negyedik felvonásán öt játszmában nyert a DVTK vendégeként, és összesítésben 3–1-re bizonyult jobbnak a párharcban.

 

A szombati találkozón a fővárosiak kétszer egyenlítették ki szetthátrányukat, a döntő játszmában pedig hiába álltak 4–12-re, majd 10–14-re, végül ők bizonyultak jobbnak.

NŐI RÖPLABDA
EXTRALIGA
A 7. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
DVTK–MTK Budapest 2:3
(19, –19, 23, –23, –20)
Miskolc, Generali Aréna, 198 néző. V: Varjasi, Halász E.
DVTK: Baidiuk 14, Szajkó 11, Sylejmani 31, Egri 3, Kiss E. 18, Kalmár 4. Csere: Kundrák (liberó), Godó 6. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
MTK: Tatár 12, Tettamanti 10, Berkó 3, Sziládi 14, Kilyénfalvi 23, Windisch 29. Csere: Szalai A. (liberó), Borsos, Weidemann, Boskó 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Leonidasz Gaitanakisz:
– Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez, köszönjük szurkolóinknak a páratlan hangulatot és az egész szezonbeli szurkolást!
Leiszt Máté: – Tudtuk, hogy nehéz lesz idegenben nyerni, de a lányokról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Elképesztő sportolói tartástól és akaratról tettek ma tanúbizonyságot, nagyot harcoltak, többször is hátrányból álltak fel. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, az egész szezonban végzett szisztematikus munka meghozta gyümölcsét. Nagyon köszönöm a stáb és a csapat egész éves munkáját! Büszkén mondhatom, hogy az MTK Budapestnek jövőre is Extraligás csapata lesz.
A párharc végeredménye: 3–1, az MTK Budapest javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik