Röplabda Eb: városnézéssel „melegített” a nyitó meccsre a válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.26. 11:30
null
A lányok alaposan bejárták Antwerpen belvárosát (Fotók: hunvolley.hu)
Szombat délután megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar női röplabda-válogatott a belga-holland közös rendezésű kontinensviadalon. A mieink 17:30-tól az egyik házigazda, Belgium válogatottja ellen lépnek pályára az antwerpeni Lotto Arenában.

 

A mieink 1987, azaz 28 év után szerepelhetnek újra az Európa-bajnokságon, s a tavaly a kvalifikációt kivívó együttes idén megnyerte az Európa-ligát. Ettől függetlenül nem számítanak a torna esélyesei közé, de a csoportból való továbbjutást azért kivívhatják. Ehhez elég a belga, a török és az azeri válogatott közül az egyiket legyőzni.

Persze ez sem lesz könnyű, hiszen a házigazda belgák a legutóbbi Európa-bajnokság bronzérmesei, a törökök négy éve voltak Eb-harmadikak, s idén megnyerték az Európai Játékokat, míg az azeriek ugyanott rendezőként negyedikek lettek.

A magyar csapat immár négy hónapja, június 1. óta együtt készül a megméretésre, és az Európa-liga megnyerése hatalmas önbizalmat adott a játékosoknak. Borúra a válogatott szövetségi kapitányának, Jan De Brandt bátyjának csütörtök éjjeli halála adhat okot, ami miatt a szombati találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik majd.

Sándor Renáta szerint felszabadultak kell játszania a csapatnak
Sándor Renáta szerint felszabadultak kell játszania a csapatnak

A magyar csapat péntek délelőtt túl volt az edzésén, ezért a játékosok kaptak egy szabad délutánt, amelyet Antwerpen belvárosában vásárlással és városnézéssel töltöttek. A lányok láthatóan vidáman, mindenféle feszültség nélkül sétálgattak a helyi főutcán.

„Eddig nem volt bennünk különösebb drukk az Európa-bajnokság miatt – árulta el a csapat egyik ásza, Sándor Renáta. – Éjjel azonban már röplabdával álmodtam, szóval azért csak bennünk van, hogy ma életünk első Európa-bajnoki mérkőzése következik. De nekünk nincs más dolgunk, mint felszabadultan játszani, s minden teher nélkül élvezni a röplabdát. Ha így lesz, akkor a belgákat is meglephetjük.”

A Belgium–Magyarország találkozó 17:30-kor kezdődik, s a SportM televízió közvetíti élőben.

Az Európa-bajnokságról és a magyar játékosokról készült adatbankot ide kattintva olvashatják.

Városnézés közben azért néha fújtak is egy kicsit (Pallag Ágnes, Szombathelyi Szandra, Szakmáry Gréta, Lévai Vivien)
Városnézés közben azért néha fújtak is egy kicsit (Pallag Ágnes, Szombathelyi Szandra, Szakmáry Gréta, Lévai Vivien)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik