CSZKA Moszkva-Roma 1-1

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 21:11
Egy elég szélsőséges időjárási körülmények között lejátszott mérkőzésen, egy kihalt stadionban, a hosszabbítás legutolsó percében egyenlített...

Egy elég szélsőséges időjárási körülmények között lejátszott mérkőzésen, egy kihalt stadionban, a hosszabbítás legutolsó percében egyenlített ki a CSZKA.

Szétfagytunk

A Roma remek hozzáállással kezdte a meccset, többet birtokoltuk a labdát és viszontláttuk a tavalyi szezon egyik jellemzőjét, a letámadást is. Viszont hiányzott a gólhoz az utolsó passz, vagy a döntő csel. Az első helyzet a moszkvaiak előtt adódott, de De Sanctis jól jött ki és megállította Dumbiát.

Itt még De Sanctis védett

A félidő vége felé szereztük meg a vezetést, Florenzi labdát szerzett, kicselezett egy pár játékost, de leterítették a 16-os vonalánál. A szabadrúgásból Totti szerzett egy bombagólt, kihasználva a De Rossi által kialakított rést az orosz sorfalban.

Totti gólja

A Roma jól kezdte a második félidőt is, eleinte sikeresen távol tartotta az oroszokat a tizenhatosától. Ám, ahogy teltek a percek, a Roma egyre inkább beszorult a saját térfelére, végül a saját tizenhatosába. Közben azért többször is lezárhattuk volna a meccset, például Nainggolan is tisztán lőhetett Akinfeev kapujára, de sajnos nem jött össze a második gól.

A mérkőzés vége egy moszkvai monológ volt, leszegett fejjel támadott a CSZKA és a 93. percben, amikor már mindenki elhitte, hogy megvan a romanista győzelem és csak a lefújásra várt, Berezoutski beívelt egy labdát, ami elkerült mindenkit, még De Sanctist is és a Roma hálójában kötött ki. Már a középkezdésre se volt idő, a bíró lefújta a meccset és a Roma teljesen kilátástalan helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Itt viszont De Sanctis lepkézett

A meccs negatív hőse De Sanctis lett, már az első félidőben is volt egy hajmeresztő labdaérintése, amivel helyzetbe hozta a CSZKA-t és bár utána volt egy szép védése, a bekapott gól jelentős része az ő felelőssége volt.

Szerintem Florenzi és Totti voltak a legjobbak, bár a Manolas-Astori védőpáros is nagyon szépen szerepelt. Gervinho viszont joggal pályázhat a legrosszabb címre, nagyon nem találta magát.

Garcia mester se volt a legjobb formában, a cseréi elég rosszul sültek el, főleg a Nainggolan-Strootman csere. A belga ninja ma is félelmetesen sokat futott és nagyon hasznosan játszott, Strootmanon viszont látszott, hogy még nincs formában.

Végül az oroszok megünnepelték az otthoni pályán kiharcolt döntetlent

Kár volt a mai meccsért, mert szerintem jobbak voltunk a moszkvaiaknál, de a focit gólra játsszák és a CSZKA megérdemelten egyenlített, ha másért nem, mert sosem adták fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik