Nehéz ügy

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 21:10
Nem túl egyszerű, mondhatni hálátlan dolog egy ilyen mérkőzés után összefoglalót írni. Aki látta a mérkőzést – csapat szimpátiától...

Nem túl egyszerű, mondhatni hálátlan dolog egy ilyen mérkőzés után összefoglalót írni. Aki látta a mérkőzést – csapat szimpátiától függetlenül – tudja mire gondolok. Az olasz bajnokság hatodik fordulójában a Juventus hazai környezetben 3-2-re legyőzte az AS Roma csapatát. A mérkőzés első félidejében három büntetőt ítélt a játékvezető, illetve egy szabályos, akciógól is született. Majd a második játékrészben Bonucci (!) élete átlövés góljával nyert a torinói csapat.

Ezek a száraz tények. De egy ilyen helyzetben igen nehéz szó nélkül hagyni a játékvezető tevékenységét. Miszter Rocchi ugyanis elmeszelte Garciat, nyilván kap majd két meccset. Köszi. Ítélet egy véleményes, illetve egy kimagaslóan vicces büntetőt. Adott még jogosan két pirosat, és számolatlan sárga kártyát. Szép komédia zajlott ma délután Torinóban, mi tagadás.

Totti gól!

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy egy ilyen olasz bajnoki szokott. Méregették egymást a csapatok, a hazaiak labdabirtoklási fölényen meddőnek bizonyult. Lassú mederben folyt a játék. Túl sok említésere érdemes dolog a 27. percig nem történt. Leszámítva talán azt, hogy miért nem De Sanctis véd? (aki tudja a pontos válaszokat, kérem kommentben ne kíméljen). Ekkor Maicon egy Pirlo szabadrúgást követően kézzel védte az arcába tartó labdát. Az eset valószínűleg a vonalon, vagy picivel előtte történt. És nyilván szabálytalan. Rocchi Úr első nekifutásra szabadrúgást ítél, majd jó pár másodperccel később a tizenegyespontra mutatott. A brazil bekk sárgát kap, Tevez gólt szerez. Garcia pedig egy széket a VIP szektorban. 1-0.

Néhány perccel később Lichtsteiner egy szögletet követően cselgáncs mozdulattal földre vitte Tottit, újabb büntető. Újabb gól, 1-1. A felhevült mérkőzésen ebben a periódusban egy igencsak csapkodó játék zajlott, amiből Gervinho szép meglátása teremtett, egy Juve által szokatlan szituációt. Sakk-matt helyzetbe hozta Iturbet, aki „drága csatárhoz” méltóan a rövidbe rúgott gólt Buffonnak. 1-2.

Mámoros pillanat volt ez, és a félidő is érintésre volt, senki nem akart mást csak szünetre menni. Gervinho egy érdekes helyzetben tovább szaladt, amiből újabb gólszerzési lehetőség adódott a vendégek előtt, de nem tudtak élni vele. Nekem senki ne mondja, hogy volt a ma esti Juventusban olyan játékos, aki megállt volna Gervinho helyében. (Caceres egy rövid sprintet követően a combjához kap, és nem folytatja a versenyfutást az afrikai csatárral)

De az első félidő krónikája itt még nem ér véget. A negyedik sporttárs egyetlen perc hosszabbítást jelez, Rocchi okosabb, hagyja a játékot folyni. Egészen addig, amíg a hazai játékosok az alibi passzolgatást felhagyva előre nem ívelik a labdát. Bal szélen Pjanic egyértelműen a büntetőt területen kívül, teljesen feleslegesen Pogba alatt felejti a lábát. Újabb ajándék tizenegyes. 2-2.

A mérkőzés hangulata

A második játékrész egy jóval visszafogottabb ritmust hozott, az volt az ember érzése, hogy mindkét gárda beéri egyetlen ponttal. Senki nem vállalt felesleges kockázatot. Róma helyzet és néhány torinói próbálkozás is volt, de az eredmény nem változott. Majd a mérkőzés végén, 86 perc játékot követően Bonucci egy ívelést telibe trafált, 3-2. Szép átlövés gól, kár lenne tagadni.

A végére Manolas kakaskodása jogosan piros itt is – ott is. De amit ma Rocchi játékvezető művelt, azt nehezen lehetne szavakba önteni. Kár érte, hogy egy ilyen játékvezetés ennyire el tudja rontani, ezt a nem is annyira bonyolult játékot.

Garcia indul a lelátóra

Kár érte, hogy két Torinóban szerzett góllal még egy pontra sem vagy jó. Elkerülhető lett volna Garcia eltiltása, vagy Gervinho is értékesíthette volna ziccerét 1-2-s állásnál. Viszont ennek a károgásnak sok értelme nincsen. Most három pontos előnybe került a Juventus, és nehéz józan ésszel abban bízni, hogy ilyen erős hátszéllel utolérhető-e valaha ez az északi gárda. De talán el kellene ezt felejteni és menni tovább. Túl nagy baj nincsen, lihegni kell a végsőkig a nyakukon, aztán csak változik egyszer a helyzet.

A csapat előtt le a kalappal, mindenki jól teljesített.

Képeket itt találtok még a mérkőzésről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik